Încă o veste proastă pentru USL. PDL i-a găsit un prigonitor lui Oprescu

La început, adversarii i-au luat drept nepregătiţi. USL îl propusese pe Oprescu încă din luna septembrie a anului trecut. Odată cu schimbările strategice din partid şi remanierea cabinetului Boc, Opoziţia a început să-i bănuiască de viclenie. Iată, Elena Udrea era liberă de povara ministerului. Se întrebau, probabil, dacă nu s-au pripit cu Doctorul.
Acum că au aflat, cei din USL pot răsufla liniştiţi. Sau îşi pot scuipa în sân. Nu vor mai avea de a face cu o figură molcomă, ca cea a lui Blaga. Cât fusese el de "buldog" pentru campaniile lui Traian Băsescu , Vasile Blaga a tremurat ca un bichon în faţa lui Oprescu. În turul doi, l-a pus cu botul pe labe, cu 56% din voturi. Atunci, PDL-ul a făcut lucrurile ca la carte. Acum, or să întoarcă cartea cu susul în jos. O să rişte. "Nu contează nici măcar dacă un candidat are dosar penal sau este un terchea-berchea fără pregătire", a spus un democrat-liberal.

Atunci ce contează pentru bucureşteni? Alegerile anterioare arată că locuitorii Capitalei aleg la fiecare ciclu electoral acelaşi profil de primar. Cu cât mai atipic, cu atât mai bine. Bucureştenii îi adoră pe cei cu gura slobodă şi respind discursurile care necesită dicţionar. Frumuseţea nu este un criteriu. Exploatate abil, defectele fizice devin atuuri. Băsescu, Oprescu şi Prigoană au marele avantaj de a fi nişte “urâţei" carismatici. Oamenii mai vor un edil-hibrid, care vorbeşte pe limba lor, dar se pricepe şi la politică.

Cu Prigoană în joc, îmi imaginez o bătălie mult mai spectaculoasă decât cea din 2008. Poate vă amintiţi că milionarul cu gunoiul se gândise şi acum patru ani să fie primarul Capitalei. Abia devenise deputat PDL şi deja punea condiţii. Voia să fie singurul primar pe Bucureşti. Cei de sector urmau să-i devină consilieri. În 2010, cineva s-a gândit să-i răsplătească doza de nebunie. A primit premiul "Pericol legislativ în acţiune" decernat de Alianţa pentru o Românie Curată. Mă îndoiesc că astăzi are o mentalitate mai aşezată, însă sondajele îl arată ca fiind şansa cea mai bună a PDL-ului. Prin numirea lui, democrat-liberalii n-ar face decât să urmeze trendul schimbării adoptat de la începutul anului. Până acum le-a mers.

Cu toate că partidul de guvernământ se fereşte de orice asociere cu Traian Băsescu, n-ar strica dacă Prigoană ar deprinde de la şeful statului arta alchimiei politice. Aceea de a-şi transforma carisma în voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *