Încearcă USL să-i schimbe marţi pe judecătorii CCR?

Pentru USL, comunicarea cu românii privind referendumul de demitere a preşedintelui a trecut în plan secund. Şi continuarea mini-recensământului şi mesajele înspre CCR demonstrează că prioritară este influenţarea magistraţilor Curţii.

 A trecut aproape neobservat un scenariu care a fost lansat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi care îi vizează tocmai pe judecătorii CCR.  Conform acestu scenariu enunţat chiar de Zgonea, pentru a-şi asigura un verdict favorabil, judecătorii controlaţi de USL ar urma să-i suspende pe cei numiţi de alte partide. Ulterior, Parlamentul- unde USL deţine majoritatea- şi Preşedinţia ar urma să facă nominalizările necesare pentru locurile rămase libere.

Mai exact, preşedintele Camerei Deputaţilor a pus sub semnul întrebării modul în care a fost luată decizia privind erata CCR pentru că nu a fost semnată de Augustin Zegrean, care este în concediu. Potrivit acestuia, “decizia trebuia luată într-un cadru reunit, adică cu şapte judecători, iar cinci dintre ei să se pronunţe”. Concluzia sa a fost aceea că în acest context, “dacă trei  dintre judecători nu au fost prezenţi, înseamnă că acel act a fost un fals”, adăugând că cel care a semnat în numele lui Augustin Zegrean poate fi suspendat din funcţie. În continuare, acesta a explicat că în momentul în care judecătorii CCR au încălcat Legea Curţii Constituţionale şi Constituţia şi vor fi judecaţi de plenul Curţii, atunci cei analizaţi nu au drept de vot. Prin urmare, “pierzându-şi calitatea de membru al CCR cu decizia plenului Curţii, Parlamentul sau Preşedinţia poate face nominalizări pentru completarea Curţii", a mai spus Zgonea. 

Să asistăm la încercarea punerii în aplicare a acestui scenariu la şedinţa CCR de marţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *