Încornoratul Antonescu nu poate stopa amorul dintre USL şi „Lolita” Ungureanu

Lista de prieteni comuni a lui Antonescu şi noul premier se lărgeşte pe zi ce trece. Cum-necum, Ungureanu, catalogat de unii drept un tip rece, a reuşit să devină obiectul fascinaţiei actorilor principali din USL. De la imberbul Ponta, la scorţosul Oprescu. Cât era el de “şmecher" în confruntările cu democrat-liberalii, edilul Capitalei s-a înmuiat de tot la prima întâlnire cu MRU. Mai vorbiseră ei doi şi înainte, la telefon.
Niciodată nu-l am văzut atât de entuziasmat şi respectuos în prezenţa vreunui lider USL. Era chiar mai smerit ca în toamna anului trecut, când a fost decorat de mitropolitul Basarabiei. Doctorul a renunţat la glumele ieftine cu care-l tratase pe Emil Boc. Are şi băşcalia de cartier o limită. Gesturile lui Oprescu au dat, cum ar spune psihologii, o garanţie de încredere. Mihai Răzvan Ungureanu a părut încântat. Premierul a încercat o mică declaraţie de simpatie, spunând că întâlnirea lor a fost "unul dintre lucrurile frumoase se care se întâmplă în timpul zilei".

La ora asta, probabil că Antonescu se perpeleşte de necaz. N-are ce-i face lui Sorin Oprescu. Hoţului de hoţ îi e frică. Îl ştie intempestiv şi repezit ca el şi trebuie să-şi muşte limba, dacă nu vrea să dea o altă gaură USL-ului. În fond, doctoral i-a ales pe ei, nu invers.Tot ce-au reuşit a fost să-i impună cu chiu cu vai sigla Uniunii. Liderul PNL trebuise atunci să îmblânzească doi cai nărăvaşi. Oprescu avea puseuri de rebeliune gen "el nu are stăpân", " nu-i comandă nici unul, nici altul". Conservatorii anunţau candidaturi separate la locale. Până la urmă s-a rezolvat. Pe-atunci nu exista nici un Ungureanu care să-i tulbure planurile, să-i ademenească oamenii.

Dacă în privinţa lui Ponta s-ar mai găsi câteva metode de constrângere pentru ca liderul PSD să nu părăsească concubinajul cu Uniunea, cu Oprescu e mai complicat. Cerberii lui Voiculescu nu-l pot flanca la orice mişcare şi nici nu-l pot ameninţa cu retragerea sprijinului. N-au alt candidat mai bun.

Pesemne că liberalul -şef începe să-şi accepte neputinţa de condamnat. Fără zbatere, senin. Are, în sfârşit, percepţia propriei sale meniri. Nu va ajunge preşedinte, atunci la ce bun să mai mascheze aparenţele. Aşteaptă doar alegerile locale, să se împlineasă profeţiile casandrei Lăzăroiu. Antonescu e prea laş sau îi e prea frică de "tătucul" Antenelor ca să pună el capăt USL-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *