Incredibila naivitate a Rovanei Plumb

Păi şi atunci ce rost mai are CAT-ul din instituţia sa, dacă decizia o va lua Ion Iliescu, cel care prin 1990 alunga investitorii străini prin chemarea minerilor? Mai mult, doamna Plumb, participantă la campania "Let`s domnule it Romania", de colectare selectivă a deşeurilor, s-a întâlnit la Bruxelles şi cu domnul comisar de mediu, Potocnik. Oare să nu-i fi spus doamnei căzută de pe lună că CE a dat o rezoluţie privind mineritul modern pe bază de cianuri?

“Legislaţia existentă, cu precădere în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor din industria extractivă (Directiva 2006/21/CE) include cereri precise şi stricte care ar trebui să poată asigura nivelul de siguranţă adecvat al facilităţilor din industria extractivă", a spus, de nenumărate ori, Janez Potonik, comisarul european pentru mediu. Nu trebuia să se ducă doamna Plumb până la Bruxelles ca să afle de punctul acestuia de vedere şi de angajamentul RMGC că cianura va fi mult sub cota impusă de CE. Putea citi din monitorizările de presă. În plus, dacă doamna ministru n-ar avea sinapsele plumbuite şi-ar fi adus aminte că în trecut a mai fost pe la Roşia Montană şi Roşia Poeni. Atunci nu şi-a făcut o părere? Sau are nevoie de Sfântul Aşteaptă pentru a temporiza o soluţie delicată a statului român? De 15 ani guvernele tot analizează. Fac şi desfac declaraţii publice. Proiectul RMGC a existat şi pe timpul în care domnia sa era secretar de Stat, Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, înGuvernul României (2001-2004).

Tot atunci se încheiau negocierile pentru aderarea ţării noastre la UE. Prevederile legislaţiei de mediu au fost încă de atunci clare. Mai mult, ea a avut ulterior – conform propriilor declaraţii – mai multe preocupări de mediu, activând în fel de fel de structuri care se ocupă de mediu. Acum Plumbul pare floricică. Se comportă public de parcă ieri s-ar fi trezit după o lungă beţie. “Dormeau adânc sicriele de plumb,/ Şi flori de plumb şi funerar veştmânt", versurile lui Bacovia degroapă morţii. Şi să mai citeşti în CV-ul ei că a trecut şi pe la Gerovital Cosmetics. Te freci la ochi. Câtă amnezie…

Consultările ei se traduc prin trageri de timp. Guvernanţilor le e frică de un scandal internaţional declanşat de vreun proces de răsunet. ALTFEL, ar fi spus verde în faţă. Adevărul şi numai adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *