Intră PRM în Parlament la alegerile de pe 9 decembrie?

Primul care a beneficiat de atenţia mass-media a fost Dan Diaconescu, cel care îşi propunea să ia banii de la ciocoi pentru a-i da săracilor. Distracţia sa nu a durat foarte mult, pentru că a apărut episodul « FNI-ul îmbogăţiţilor » şi Cristian Sima. De ce nu l-a recuperat Crin Antonescu în PNL pentru un colegiu în Diasporă nu pot să înţeleg. Gigi Becali a fost următoarea senzaţie, iar acum, C.V.Tudor preia ştafeta. Inclusiv de la USL care a avut grijă şi săptămâna trecută, cu ocazia mitingului organizat pe Arena Naţională să readucă în discuţie tema naţionalistă şi anti-europeană, în general.

 Vasile Dâncu remarca faptul că, împreună, Dan Diaconescu, Gigi Becali şi C.V.Tudor au o intenţie de vot de 21%, potrivit unui sondaj IRES. PRM ar întruni 5% la viitoarele alegeri, ceea ce îi garantează intrarea în Parlament. Şi datele unul alt institut de sondare, CSOP, arată cifre similare : în septembrie, PP-DD avea 12%, PRM-4% şi PNG-2%. După 1989, preşedintele PRM a fost deschizător de drumuri în ceea ce priveşte găsirea unei utilităţi electorale pentru tema naţionalistă, xenofobie, fraudarea alegerilor. Ulterior, s-a erodat şi românii s-au plictisit.

 Dar dacă goana după audienţă şi circ va continua, atunci nu e exclus ca începând din decembrie, să ne trezim cu un Parlament unde se va regăsi şi triada Dan Diaconescu – Gigi Becali – C.V.Tudor. Mai ales că Tribunul apare din nou la 4-5% în majoritatea sondajelor de opinie şi televiziunile nu dau semne că nu ar mai avea nevoie de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *