Între parlamentarul român şi cel britanic se cască prăpastia dezinformării

Politicianul conservator s-a referit euruparlamentarul Victor Boştinaru care a organizat un “hatchet job" la Bruxelles, adică o acţiune de distrugere a reputaţiei unei organizaţii.

Mânat de colega sa Daciana Sârbu, ce joacă rolul de Cara Veronica pentru Bianca Drăguşanu, Victor Boştinaru a făcut recent un show de travesti politic. Pe faţă croşetează social-democraţie, adică interes pentru locuri de muncă, şi pe din dos leagă ghiocuri pentru ţinerea minerilor în sărăcie. Asta a fost concluzia recentei pseudodezbateri "Riscurile utilizării cianurii în minerit: Proiectul Roşia Montană din România." Domnul Roger Helmer a vrut să-şi exprime şi el opinia. Nu a fost lăsat de “moderatorul" român care nu prea înţelege ce înseamnă şedinţă de public hearing. El e castanagiul care scoate fructele coapte din foc pentru Daciana Sârbu, colega ce nu doreşte să se expună, decât moderat ca Eco-Friendly.

În opinia epistolarului Roger Helmer, europarlamentar britanic din partea Partidului Conservator (acum independent) si membru al Comisiei de Petiţii, avantajele proiectului minier de la Roşia Montană sunt în totalitate mai multe decât riscurile, iar măsurile de siguranţă sunt prevăzute. Mai mult, Roger Helmer şi-a exprimat surprinderea că unii colegi social-democraţi sunt împotriva creării de locuri de muncă, prin opoziţia faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Ce nu ştie britanicul e că pe parlamentarul român nu-l dă consecvenţa afară din casă, cum nu a reuşit să-l scoată zăpada şi gheaţa, la o porţie de curăţenie.
Pentru că unui om politic conservator la ţinută şi britanic prin cromozomi îi stă bine cu informarea, Roger Helmer a fost de mai multe ori în România pentru a se documenta cum stă adevărul din sumedenia de petiţii pe care le primeşte. La faţa locului a constatat că jivinile nu sunt maltratate şi bătute pe străzi, aşa cum petiţionarii l-au bombardat pe e-mail. Culmea, i s-au invocat obligaţiile sale de europarlamentar faţă de reclamanţii plătitori de taxe din UE. Dar majoritatea spam-urilor erau din SUA, aşa cum mărturisea recent.

De asemenea, a cercetat cu atenţie proiectul RMGC şi a ajuns la concluzia că suma minusurilor şi plusurilor dau plus. De aceea, s-a declarat un susţinător al investiţiei, cu toate că la început era circumspect.
Scrisoarea lui Helmer vine în contextul în care 78% dintre români consideră că proiectul minier de la Roşia Montană trebuie demarat, deoarece generează locuri de muncă, afirmaţia fiind făcută în cadrul emisiunii “Judecă Tu" de la TVR 1 de către Mircea Toma, cunoscut opozant al proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *