Iuda nu e sexy

 “Vreau să te iubesc, / dar ceva ma trage departe de tine / Isus este virtutea mea, şi Iuda este demonul (…)/ Oh baby el este atât de crud, / dar eu sunt încă în in love cu Iuda, baby". Sau ceva aproximativ. După cum se ştie deja Lady Gaga este Maria Magdalena în videoclipul melodiei “Judas". "Atunci când vine la mine sunt gata/ Îi voi spăla picioarele cu părul meu dacă e nevoie", cântă LG în piesa al cărei refren este “Sunt îndrăgostită de Iuda“. Single-ul i-a înfuriat pe catolici şi pe creştini încă de dinainte să aibă ocazia să o asculte: “Se îmbracă precum o călugăriţă, înghite rozariul…". În acest videoclip protagoniştii merg la o petrecere care are loc într-un club numit "Electric Chapel" şi imită scena trădării lui Iisus, iar Gaga "Maria Magdalena" ajunge într-o cadă între Iuda şi "Mântuitorul" îmbrăcat în geacă de piele şi cu coroană de spini pe cap. Există voci care spun că Iuda "se întoarce acum într-o altă viziune, după ce a răscolit lumea în anii 70. Referirea priveşte opera rock Jesus Christ Superstar, în care Iisus este portretizat mai ales văzut prin ochii lui Iuda, ca un simplu om, cu bunele şi relele lui. Cotidianul New York Times nota: "Când s-a lansat Jesus Christ Superstar, în octombrie, 1971, ea a fost criticată nu numai de unii evrei ca fiind antisemită, dar şi de unii catolici şi protestanţi ca fiind blasfemiatoare în portretizarea lui Iisus ca un tânăr care ar fi putut fi interesat de sex".
Se vorbeşte chiar despre "presiunea ideologică postmodernistă, în care se încearcă victimizarea lui Iuda, ca prim pas spre reabilitare şi canonizare". Se vorbeşte despre sexualizarea unor "personaje-tabu" din marea dorinţă actuală de comercial, sau doar din plictiseală. Părintele gnosticismului contemporan Dr. Samael Aun Weor, în una din conferinţele sale din anul 1977 spunea: "Nu neg deloc existenta acelui Apostol care acum 1977 de ani îl reprezenta în mod real pe Iuda al nostru Intim. El este o realitate. El exista. El este unul dintre cei Mari, cel mai evidenţiat Maestru, cel mai exaltat adept pe care l-a avut Isus din Nazaret, dar în interiorul nostru există un Iuda intern, intim, diferit de acel Iuda istoric, realmente există cineva care îl personifică pe Iscariot, care realmente este interesat în distrugerea Egoului în fiecare dintre noi. Iuda Iscarioteanul ne învaţă cu foarte mare claritate Doctrina dezintegrării egoului"…
Lady Gaga declara presei că melodia se referă la greşeala de a te îndrăgosti mereu de acelaşi om….Să ne înţelegem. În afara faptului că Iuda cel din videoclip arată foarte bine, Iuda Iscarioteanul este cu totul altceva. Şi nu e sexy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *