La Putere, USL a uitat semnificaţia termenului „depolitizare”

Aflate în Opoziţie, cele două şi un pic partide se băteau cu pumnii în piept şi spuneau că, odată ajunse la Putere nu îşi vor plasa clientela politică în fruntea instituţiilor. Mai mult decât atât,USL susţinea că va desfiinţa toate cele peste 6.500 de posturi de şefi de servicii deconcentrate existente. Pentru că nu-i aşa, aşa cum ne explica şi Victor Ponta, instituţiile respective trebuie conduse de specialişti, nu de oameni numiţi politic de partidele politice.

Dar odată cu puterea, în rândurile USL s-a instalat amnezia. Văzuţi cu sacii în căruţă, principala preocupare a USL este schimbarea secretarilor de stat, directorilor din instituţiile publice şi în general tot ceea ce înseamnă aparat bugetar.

Sunt ei specialişti? În ceva sunt probabil specialişti,dar mulţi dintre ei nu pe aria pe care vor activa. Din curiozitate, zilele acestea am citit ceva Cv-uri de proaspăt numiţi secretari de stat şi în cazul multora încă încerc să mă dumiresc să îmi dau seama cum au nimerit la conducerea unor departamente şi instituţii despre care pare că nu au habar. Toţi au un punct comun: sunt loiali membrii de partid, vajnici contributori la campanii electorale. Şi, normal, trebuie să primească şi ei o bucată din caşcaval.

Cam astea se vede că sunt priorităţile de guvernare. Nu o spun eu, o spune co-preşedintele USL, Crin Antonescu: "Toţi cei numiţi în funcţie de către pedelişti trebuie schimbati. Cât mai repede". "Depolitizare". Marca USL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *