Mai rămâne Obama încă 4 ani la Casa Albă?

Conform sondajului CNN de după dezbatere, 48% dintre americani au răspuns că Obama a câştigat în comparaţie cu cei doar 40% ai lui Mitt Romney. Ce relevanţă are asta? Absolut niciuna aş spune eu. Asta pentru că tema de ieri a fost politica externă americană. Cel mai interesant subiect pentru noi, cel mai puţin interesant pentru americani(în jur de 9% dintre americani consideră că tema este cea mai importantă). Ceea ce contează acum pentru americani este economia şi cine vine cu cele mai bune soluţii pentru a scoate SUA din problemele în care se zbate. O regulă de bază în orice campanie electorală este aceea că cel care reuşeşte să domine tema care este considerată ca fiind cea mai importantă pentru electorat va câştiga alegerile.

 Asta m-a făcut să mă gândesc la propria noastră agendă politică. Aş spune un pic prea calmă şi plictisitoare pentru această perioadă(mai sunt nici 3 săptămâni şi începe campania pentru legislative). Trecem de la DD, la Sima, la Becali, la stenograme. Şi pentru că tot e „pe agendă” trebuie să spun că foarte simpatici mi s-au părut aseară băieţii de la Antena 3 care au concluzionat că Traian Băsescu sigur ştia că este interceptată conversaţia cu Blejnar pentru că altfel am fi auzit lucruri mult mai interesante! Consider Antena 3 un indicator foarte bun al strategiei politice a Puterii şi de aceea, cred că putem spune, că cel puţin din acest punct de vedere, temele USL vor fi două: starea economiei şi măsurile de austeritate ale guvernului Boc şi Traian Băsescu. Vor fi ele mai relevante decât tema justiţiei aleasă de ARD? Sau mai bine zis, suficient de bune pentru a asigura USL formarea unei majorităţi parlamentare?

 P.S: Cred că liderii USL îşi doresc mai degrabă ca Obama să rămână la Casa Albă. Nu de alta, dar Romney este cel care a spus că cel mai mare inamic al americanilor este Rusia, adică încă acel bun prieten al multor lideri ai USL…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *