Mesajul lui Traian Băsescu: Victor Ponta, pisoiaşul motanului Felix nu va fi premier!

Afirmaţia lui Traian Băsescu reprezintă şi un test de loialitate pentru colegii din partid ai lui Victor Ponta , dar şi pentru liberali. Până la urmă, care ar fi problema, dacă de exemplu, şeful statului l-ar desemna premier pe Titus Corlăţean? Tot pesedist e şi el şi dacă USL va prelua puterea, practic ar fi respectat şi protocolul Uniunii. De ce e musai ca premierul să fie Victor Ponta? Răspunsul lui Traian Băsescu ar fi probabil acela că în logica lui Dan Voiculescu nu are sens să dai papagalul din mână, până nu ştii că cioara de pe gard  îţi mănâncă din palmă.

 În eventualitatea în care USL nu vrea să accepte sub nicio formă că Victor Ponta nu va fi premier soluţia previzibilă- în logica USL, dar nu neapărat inspirată- va fi suspendarea lui Traian Băsescu. Pe principiul- a treia oară e cu noroc, ne putem trezi, în prag de Crăciun cu o sesiune extraordinară a Parlamentului şi cu un şef de stat suspendat din funcţie. Teoretic vorbind, Crin Antonescu poate spera că îşi petrece sărbătorile la Cotroceni. Scenariu la care nu aş fi îndrăznit să mă gândesc în urmă cu un an, dar la ce am văzut astă- vară, nu mi se mai pare mare lucru!

 Nu sunt însă deloc sigur că această soluţie ar fi agreată de toţi cei care contează din PSD. Cu liberalii m-am lămurit- cu excepţia câtorva voci- unde îi pui acolo stau! Dar să rişti o nouă suspendare în condiţiile în care în vară nu ai reuşit prin fraude imense să aduci la vot 50% plus unu din electorat, cu o întreagă Europă care te-a pus la zid şi în condiţiile în care nu ai reuşit decât să-l revigorezi pe Traian Băsescu şi Opoziţia, nu pare o idee foarte bună. Sunt convins că cel puţin „lupii” bătrâni şi experimentaţi din PSD văd foarte bine asta şi nu mai sunt dispuşi să îi lase pe cei tineri şi necopţi la minte să facă exact aşa cum vor.

 Un  lucru e cert: după un an cu proteste de stradă de o lună de zile, două guverne schimbate, alegeri locale, referendum de demitere a preşedintelui, alegeri legislative, cel puţin prima parte a lui 2013 va fi la fel de agitată şi vom asista la o luptă politică pe viaţă şi pe moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *