Mitingurile- şedinţe de partid ale PNL şi PSD stimulate de Antenele lui Voiculescu

Din investigaţiile presei asupra identităţii manifestanţilor de la mitingurile organizate în Bucureşti şi nu numai, acestea aduc cu nişte şedinţe de partid şi sindicat. Am aflat că printre organizatori s-au numărat liberali de la organizaţia sectorului 6, PSD Bucureşti şi Ilfov, Noua Dreaptă, Partidul Poporului, dar şi de la sindicate ale revoluţionarilor, care au mai mulţi membrii decât participanţi la revoluţie, membrii ai galeriilor unor echipe de fotbal. Cam acelaşi scenariu s-a repetat şi la alte proteste din ţară unde membrii de partid erau invitaţi prin sms-uri să participe la mitinguri "spontane".

Mitinguri, care foarte convenabil pentru imparţiale televiziuni, şi-au atins apogeul în prime-time. Şi care au fost exploatate după un scenariu cu care ne-am obişnuit de "jurnaliştii" de la Antena 3. Doar exagerări în cel mai fericit caz, dar numeroase intoxicări şi instigări la violenţă. Aşa am aflat în ciuda evidenţelor bazate pe simţul văzului, că în Piaţa Universităţii "sunt doamnelor şi domnilor, mii de participanţi". Sau că preşedintele Băsescu a fugit din Bucureşti. Mai lipsea reportera care a dat semnalul unui leşin devenit faimos, în direct, la un miting, în primăvara acestui an.

Puteam să pun pariu că preşedintele PNL va ieşi iar cu tema suspendării preşedintelui. Da ştiu, probabil v-am zis o ştire acum, pentru că la cât de des a fost repetată, suspendarea a devenit zgomot de fond. Ceea ce mi se pare amuzant este cum PNL şi PSD încearcă să-şi fure căciula. Mitingurile organizate sunt o oportunitate pe care vor să o exploateze cât mai mult, de dorit,separat. Azi, Antonescu a lansat tema strângerii de semnături pentru suspendarea preşedintelui ca o iniţiativă a PNL, pe care o "va propune şi aliaţilor din USL". Ieri, Victor Ponta a promis un pact pentru sănătate,iniţiativă revendicată mai degrabă de PSD.

Ce mă aştept să văd în zilele viitoare? Având în vedere ce au înţeles protestatarii prin a demonstra "paşnic", probabil vom afla că jandarmii au fost cei care i-au provocat pe demonstranţi, ei au aruncat cu pietre şi sticle, şi din când în când, după posibilităţi, cu cărămizi înspre cei care au venit să-l susţină pe dl…Calafat, din câte am înţeles, şi mai ales, o să vedem grupuride susţinere online pentru desfiinţarea jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *