MRU, Antena 3 şi cheltuielile de protocol

Până la începutul acestei campanii de denigrare, MRU nu avea puncte slabe notabile. Faptul că a condus SIE, eventual activitatea soţiei sale la Petrom, apropierea de Traian Băsescu şi de PDL, cam acestea erau „defectele” fostului premier, exploatate de unii pentru a-i irita pe cei mulţi, dar prea slabe şi vagi pentru a avea succes. Dar scandalul cheltuielilor de protocol nu o să rămână fără cicatrici.

 Deşi argumentaţia atacului este slabă şi a fost demontată şi în răspunsul primit de la fostul premier, eficienţa sa, în contextul actual este incontestabilă. Suntem în criză economică şi Ungureanu a cheltuit 10 miliarde de lei vechi în 78 de zile de guvernare, spun cei care au scos la iveală cheltuielile de protocol. Unii o huzuresc, iar Poporul devine din ce în ce mai sărac- cam asta e concluzia pe care o tot repetă propaganda anti-MRU. Acest tip de atacuri sunt obişnuite pentru lumea în care trăim şi sunt puse în aplicare şi în societăţi mult mai liberale decât a noastră. Acum câteva luni, presa din Statele Unite discuta, de exemplu, doar despre cât costă rochiile lui Michelle Obama. Iar o astfel de argumentaţie simplă şi accesibilă pentru toţi, simpatică, cu iz de cancan, e mult mai uşor de reţinut pentru cei mulţi decât o discuţie despre orice altceva.

 Aşa cum de numele lui Traian Băsescu este legat Dosarul Flota, de Ion Iliescu mineriadele, Victor Ponta este premierul copy-paste, MRU va fi, pentru unii, premierul Puff. A fost găsită o breşă în credibilitatea sa, şi de acum înainte, va fi mai uşor de atacat. Iar răspunsul său, deşi scris ca la carte, a venit prea târziu. Şi oricum, o să fie nevoie de mult mai mult decât atât pentru a trece de acest moment…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *