MRU către Ponta: Vin în politică!

Deşi există anumite semne de întrebare: Există timp pentru coagularea acestui proiect politic pentru a fi pus în aplicare până la alegerile din noiembrie? Mai are loc o nouă formaţiune politică pe scena politică din România?

Şi totuşi, mai mult decât orice, dacă acestea sunt planurile sale, premierul Ungureanu trebuie să se mişte repede şi eficient în timpul care i-a rămas până la împlinirea celor 100 de zile de mandat, după care ar putea lua în considerare implementarea unui proiect politic, aşa cum însuşi a declarat. Procentele din sondaje sunt încurajatoare şi în sine, MRU este un personaj destul de greu de atacat. De aceea, până în acest moment, tot ce a putut născoci Opoziţia, a se citi şi Antena 3, este asocierea cu o imagine negativă a preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL. Utilizarea retoricii " Nu ne vindem ţara" a USL face parte din acelaşi film. Dar lucrurile se vor schimba radical sau deja au început să se schimbe.

Pentru că MRU se conturează drept cel mai de temut competitor al USL la alegerile generale, premierul urmează a fi atacat pe toate planurile. Cel mai probabil vom avea de-a face mai ales cu o confruntare de tipul MRU-Victor Ponta. Premierul Ungureanu a dat la rândul său semnalul că este pregătit pentru această dispută politică. Sunt sigur că afirmaţia în care îl trimite pe Victor Ponta la şcoală nu va rămâne fără răspuns. Pot numai să sper, pentru binele preşedintelui PSD că se va sfătui cu Bogdan Teodorescu (în a cărui inteligenţă şi eu am încredere) înainte de a da orice fel de replică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *