Ne-am reîntors în timp la prezidenţialele din 2009 sau la referendumul din vară?

Traian Băsescu a fost dintotdeauna o ţintă a televiziunilor. Dar ieri seară, totul a căpătat o altă amploare. Antena 3 a reluat subiectul renovărilor de la Vila Dante şi "a dat în vileag manipulările propagandei băsiste", în timp ce Realitatea Tv s-a concentrat pe dezvăluiri ce o priveau pe fiica preşedintelui, Ioana. Niciun cuvânt despre discursul preşedintelui. La Antena 3, cam aceleaşi persoane din 2009. La Realitatea, personaje s-au mai schimbat: dacă în 2009, Răzvan Dumitrescu era maestrul de ceremonii, odată cu plecarea sa la Antena 3 a fost avansată în funcţie Andreea Creţulescu, dar vine tare din spate şi tânăra speranţă, Rareş Bogdan!

Şi tema fraudării alegerilor lansată de Traian Băsescu îmi aminteşte de o altă campanie. În mod normal, aş spune că aceasta a fost adusă în discuţie doar din motive electorale. Dar cum să nu crezi că scenariul este posibil după referendumul din această vară? Noi detalii despre amploarea fraudei continuă să iasă la iveală. Ieri, fiul ministrului Apărării a fost trimis în judecată pentru coordonarea fraudelor de la referendum, zona Transilvania. Sub supravegherea sa, aşa cum reiese din interceptările din dosar, interlopul Măgureanu a reuşit să ridice procentul de participare la vot la 35% în doar două ore. Responsabilul pe zona Oltenia, Liviu Dragnea "se laudă" cu performanţe similare. Sute de pagini din rechizoriile procurorilor relatează în detaliu cât şi cum s-a furat la referendum. Şi aş spune că aceasta este doar începutul, pentru că şi anchetele sunt într-o fază incipientă. Dacă procurorii îşi fac treaba nu m-ar surprinde ca la final să descoperim că afirmaţiile lui Daniel Morar privind faptul că rata de fraudare a referendumului a atins 15% sunt cât se poate de justificate.

Nu în ultimul rând, veselia cu care Crin Antonescu şi Victor Ponta fac şi desfac guverne îmi aminteşte de ţopăiala lui Mircea Geoană din noapte alegerilor prezidenţiale din 2009. Într-adevăr se pare că toate datele îi favorizează, dar dacă unul ar vrea să dovedească faptul că a depăşit stadiul de "cârlan" şi celălalt că nu este un "somnoros" ar putea măcar să simuleze prudenţa şi mai ales, să nu îl subestimeze pe Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *