Nicuşor Constantinescu şi Diana Tuşa, adevărata Opoziţie la USL

Oamenii ăştia din Opoziţie sunt ceva de speriat. Guvernul USL le forţează mâna primarilor să mărească taxele şi impozitele cu 16%, anunţă concedieri în aparatul de stat, austeritate pe toată linia, ministrul Sănătăţii face reforme ceauşiste, Sorin Roşca Stănescu promite desfiinţarea sau „coafarea” ANI, DNA şi CNA, ministrul Educaţiei se joacă cu clasa pregătitoare, iar PDL şi Forţa Civică se joacă de-a prezidenţiabilii şi de-a Convenţiile.

 MRU se vede deja coleg de partid cu Andrei Chiliman şi Călin Popescu Tăriceanu, eventual în postura de secunzi ai săi. Blaga nu mai ştie cum să mai amâne o Convenţie Extraordinară a partidului, parcă fără să îşi dea seama că dacă o mai amână mult îşi sapă o groapă adâncă. Nu există o strategie de atac la greşelile pe care USL le face pe bandă rulantă. Se mai scrie pe blog, se mai dă o declaraţie de presă, dar vocile nu se văd şi devin zgomot de fond.  Noroc cu baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi şeful său informal pe linie de partid, Liviu Dragnea sau cu deputatul PNL, Diana Tuşa care, cel puţin, în chestiunea „reformei” Sănătăţii, îi bat obrazul lui Eugen Nicolăescu şi îl critică mai mult şi mai eficient decât Opoziţia.

Singurul episod de succes în care un democrat-liberal a demonstrat că se poate lupta pe picior de egalitate cu USL l-a avut ca protagonist pe Emil Boc. În chestiunea taxelor şi impozitelor locale, săptămâna trecută, fostul preşedinte al PDL l-a înfruntat pe Victor Ponta, l-a provocat pe acesta să îi răspundă şi a creat impresia că democrat-liberalii sunt dispuşi să iasă la bătaie. Pentru binele Opoziţiei din România, PDL are nevoie de o clarificare urgentă. Un Congres organizat cât mai repede în care cărţile să fie date pe faţă. Altfel, reglările de conturi din interiorul partidului vor continua, iar atacurile la adresa guvernării USL vor rămâne exclusiv în sarcina presei şi, în funcţie de interese, chiar în interiorul Uniunii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *