Nimic nou sub soare. Ponta îl ceartă pe Băsescu. ARD arde gazul de pomană

Mai întâi, premierul revine la aceleaşi declaraţii de maidan, din ciclul “Traian Băsescu căuta după sticle pe jos la Cotroceni ». Nu poţi, din postura să premier, să răspunzi, în chestiunea bugetului european, că şeful statului va merge la Consiliul European pentru a obţine banii din care i se va plăti pensia şi Mercedesul. Fireşte, doar dacă eşti Victor Ponta.

 Apoi, convocarea Parlamentului pentru a se pronunţa în privinţa mandatului pe care îl va avea şeful statului la Consiliul European demonstrează din nou faptul că USL nu renunţă la vechile obiceiuri de a nu respecta o decizie a Curţii Constituţionale. Sau două. In mod evident, USL nu s-a plafonat de faptul că CCR  a decis acum câteva luni că nu Parlamentul este cel care stabileşte care este mandatul reprezentatului României la Consiliul European. La asta se adaugă faptul că în iunie, tot CCR  a decis că preşedintele României este cel care reprezintă statul român la CE. Dar de ce s-ar lăsa USL impresionată de asta ?

 În fine, azi vroiam să scriu ceva despre ARD. Vasile Blaga e nemulţumit de implicarea lui MRU în campanie, iar Mihail Neamţu face glume sinistre cu plagiatul lui Victor Ponta. Adevărul e că dacă nu ar existat Traian Băsescu şi conflictul cu Ponta care să anime puţin scena politică, tare plictisitoare ar fi fost ziua de azi. Poate mâine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *