Noul PNL-AT

Mitingul USL din 19 ianuarie, anul de graţie 2012 – nu atît "anul Apocalipsei" (ce bani frumoşi se vor scoate din acest mit şi ce plăcut vor fi ei cheltuiţi în anii următori!), cît centenar Caragiale – a avut cîteva momente care au ieşit în evidenţă.

Unul dintre ele e legat de fantoma lui Mircea Geoană care încă îl bîntuie, se pare, pe Victor Ponta. EVZ a relatat, prompt, despre ce este vorba – a propos de anumite pasaje din discursul liderului actual al PSD. A propos de PSD, un alt moment semnificativ ţine de slaba reprezentare a social-democraţilor la proteste. În vremuri bune, doar la un pocnet din degete al lui Marian Vanghelie, s-ar fi strâns lejer cîteva mii bune de oameni care aparţin "poporului pesedist". E adevărat, în aceste zile, dl Vanghelie e destul de confiscat "pă persoană fizică" de o inedită poveste de iubire, însă rolul discret ales de PSD în economia protestelor de partid din 19 ianuarie rămîne încă de elucidat.
Dacă trecem peste momentele de delir în stare concentrată ale lui Gheorghe

Zamfir sau peste numărătoarele paralele ale televiziunilor de (ne)ştiri – făcute fie de reporteri prea isterici ca să vadă calm ce e în jurul, fie de sociologi de serviciu (care au mai ratat nişte numărători, ba chiar nişte sondaje la precedentele două rînduri de alegeri) – sau chiar peste apariţia comică a dlui Radu Mazăre (venit la miting înarmat nu cu puşti, ci cu puştioaice!) e greu să evităm momentul SRS – PNL. Fostul director al ziarului Ziua a anunţat că joi seara ţine ultimul discurs în calitate de jurnalist şi că de a doua zi se va înscrie în PNL. Merită puţină atenţie acest moment!

Sigur că avem tot dreptul să ne amuzăm de vrăjeala celui supranumit – prietenii ştiu de ce! – Ciripoi atunci cînd pretinde că a ţinut abia ieri ultimul discurs în calitate de jurnalist. Nu mai e aşa ceva demult. Aşa cum jurnalişti nu mai sunt demult toţi cei care au jucat în picioare – cu profit personal net şi spectaculos – această meserie. Dar nu asta e semnificativ – a reaminti că dl Stănescu nu mai e demult jurnalist înseamnă a lucra cu un adevăr evident. Mai important e ce se întîmplă în zona PNL – acolo unde pare să se confirme şi să se întărească, în tăcere, un trend.
Iată ce vreau să spun şi să remarc. Mircea Ionescu-Quintus, Ducu Bertzi, Ioan Ghişe, Constantin Bălăceanu-Stolnici şi acum şi Roşca Stănescu. Vedeţi vreo legătură între aceste nume şi ideea de Securitate? Să mai adăugăm ceva: apelul la memorie – pentru a ne reaminti despre declaraţiile prin care dl Crin Antonescu se declara onorat să fie partener al dlui Dan Voiculescu, icoană întunecată a Securităţii.

Vă mai amintiţi cum a plecat din PNL doamna Mona Muscă? Priviţi cu atenţie ce e acum PNL şi excludeţi, cînd faceţi o evaluare, ipoteze vreunei "revoluţii a bunului-simţ". Vă mai amintiţi că a existat cîndva un PNL –AT? PNL – Aripa Tînără! E greu să ne gîndim, dacă luăm în calcul enumerarea de mai sus şi fără să punem la socoteală că e atît de probabil să avem în acelaşi partid mulţi turnători încă nedeconspiraţi, că mai avem un PNL-AT? De data asta însă, nu aripa tînără, ci ARIPA TURNĂTORILOR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *