Nu e traseism politic dacă pleci de la Putere la Opoziţie!

Cu siguranţă ceea ce –i deranjează pe majoritatea parlamentarilor PNL nemulţumiţi de noile achiziţii făcute de partid nu are nicio legătură cu vreo motivaţie de ordin etic, ci faptul că îşi văd ameninţate propriile colegii şi propriile candidaturi. Dar foarte puţini, sau aproape nimeni nu se gândeşte şi la impactul pe care întreaga campania de racolare o are asupra unei părţi a electoratului. Cu mici excepţii. Nu cred de pildă că Ludovic Orban , atunci când a criticat sosirile în PNL, îşi făcea probleme pentru propriul loc de parlamentar.

Am auzit câteva voci în ultima vreme care au vorbit despre introducerea în lege a interzicerii migraţiei politice şi pentru parlamentari, aşa cum s-a procedat în cazul primarilor de exemplu. Astfel, ca şi edilii, dacă vreun parlamentar doreşte să-şi părăsească partidul, atunci îşi pierde mandatul. Părerea mea este aceea că efectul adoptării unei astfel de legi ar fi aproape de zero. Sigur, ar funcţiona la început, dar cu câteva săptămâni înainte de alegeri, numărul de traseişti ar fi probabil la fel de mare ca numărul de acum.

Scriam zilele trecute că Revoluţia Bunului-Simţ a fost înlocuită cu o Contrarevoluţie a Ciolanului. Opoziţia spune că se va întoarce în Parlament nu pentru că i-au fost soluţionate aşa zisele revendicări, ci pentru că ar putea obţine majoritatea. Iar traseiştii lor sunt mai buni decât traseiştii Puterii.

Electoratul liberal ce părere are?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *