Nu-l împuşcaţi pe Striblea, lăsaţi-l să se chinuie!

Pe scurt, Striblea a prezentat chipuri de demnitari şi foşti demnitari care ar trebui împuşcaţi pentru necazul pensionarilor. Le-a pus şi o ţintă mobilă în dreptul capului ca să nu aibă dubii electoratul lui Dan Diaconescu unde trebuie să ţintească.
În ce îl priveşte pe Striblea trebuie să spun că mergeam cu plăcere în emisiunile lui la Realitatea FM prin 2007-2009. Împreună cu a sa colega, Carmen Constantin, realiza o emisiune care rămăsese în tot trustul o oază de profesionalism. Îmi plăceau întrebările lor incisive şi pertinente.

Prin 2009, totuşi, după una din emisiunile radiofonice la care fusesem invitat şi în care am mai spus o dată ce era evident pentru toată lumea-ca din ce în ce mai mulţi jurnalişti şi-au scos la mezat meseria, stand în genunchi în fata patronului – Striblea s-a oţărât ipocrit la mine cerându-mi să dau nume. Nu peste mult timp au apărut “stenogramele lui Vantu" care probau fapte şi acte de care doar un prefăcut că Striblea se mai îndoia. Confruntat cu realitatea crudă a “hidrantului" nici n-a catadicsit să mă sune să îmi spună că am avut dreptate.

Între timp Striblea a dat radioul şi profesionalismul pe televiziune şi circoteca. A ajuns o ruină care face falsă audienta ca şi perechea sa de clovnerii, Mihai Gâdea. Cu deosebirea că Gâdea n-a fost niciodată jurnalist, în vreme ce Striblea se putea lăuda cândva cu şcoala BBC.

Îi înţeleg frustrarea acestui iresponsabil. El îşi făcea cinstit meseria în vreme ce alţi colegi de trust cărau banii cu sacoşa ca să se prostitueze pe micile ecrane deghizaţi în “oameni de presă". S-a gândit, probabil, că, dacă merge pe linia BBC, moare de foame şi atunci a zis că tot mai bine pe linia de centură a OTV.

Rămas bun, Cătălin Striblea! N-ai vrea să ştii ce gândesc puţinii jurnalişti cinstiţi despre tine. Dar să ştii că nu te invidiază pentru căruţa de bani cu care te duci acasă. Mutilat cum ai ajuns din punct de vedere profesional meriţi să îţi trăieşti restul vieţii în chinurile conştiinţei. Dacă o mai fi rămas ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *