Nu subestimaţi capacitatea lui Crin Antonescu. De a nu învăţa nimic.

Nu era prima statistică realizată de IPP care arăta că liderul PNL se află în fruntea absenteiştilor. Reacţia lui Crin Antonescu: "IPP este pur şi simplu un agent de propagandă al lui Traian Băsescu şi nu are niciun rost să discutam acum despre asta."

A trecut peste un an de la aceste incidente, iar între timp presa l-a monitorizat pe Antonescu şi a arătat că omul se trezeşte târziu, munceşte câteva ore pe zi, îşi ia vacanţe prelungite, iar week-endurile încep de obicei în ziua de joi. Tot mai des au apărut în presă fotografii cu preşedintele PNL moţăind la diverse reuniuni oficiale, iar adversarii săi politici au făcut tot posibilul pentru a-i lipi eticheta de leneş sau chiulangiu. Aici ar trebui să facem o scurtă comparaţie cu preşedintele PSD, Victor Ponta. Şi el a fost etichetat drept "imatur". Dar Ponta şi-a dat seama că trebuie să schimbe această imagine şi a venit cu o strategie nouă. A abandonat cursele de maşini, a început să renunţe la limbajul agresiv, vorbeşte despre economie, se plimbă prin America şi sprijină adoptarea tratatului fiscal pentru a demonstra că are o viziune internaţională.

În schimb, Antonescu nu a făcut nimic pentru a-şi corecta imaginea. Ultima monitorizare a IPP, care arată că preşedintele PNL nu a avut nici o prezenţă la voturile finale din Senat, sugerează un straniu amestec de aroganţă, lene şi prostie. Aroganţă, pentru că omul pare a fi sigur că scapă de această poveste fără să piardă voturi – el personal sau USL. Lene pentru că ar fi pierdut cel mult o oră pe săptămână dacă se deranja să vină măcar la procedura de vot final. Prostie, pentru că oferă muniţie adversarilor săi, într-un moment în care greva parlamentară a opoziţiei este din ce în ce mai contestată de către public.
Nu este problema mea dacă Antonescu pierde sau nu voturi. Este însă incorect ca domnia-sa să-şi păstreze mandatul de senator în condiţiile în care nu-l interesează această activitate. Dacă dânsul vrea să se dedice integral funcţiei de preşedinte al PNL, foarte bine, îl înţeleg. Dar să nu fie plătit din fonduri publice pentru o activitate privată. Dacă România ar fi fost condusă de partidul comunist şi am fi vorbit şi acum despre "organele de partid şi de stat" ar fi fost posibil să ia bani de la parlament, dar să se ocupe de politica de partid. Un liberal, fie el şi aliat cu un fost turnător al securităţii, nu ar trebui să accepte să fie plătit de stat pentru că se află la conducerea unei structuri private.

În sfârşit, această situaţie este exact ceea ce trebuie să audă un electorat din ce în ce mai scârbit de parlament şi tot mai mefient în funcţionarea mecanismelor democratice. Luptând, cot la cot cu Dan Voiculescu, împotriva dictaturii lui Băsescu, Crin Antonescu pregăteşte de fapt ziua în care poporul va vota transformarea parlamentului în Marea Adunare Naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *