Nu vom plange pentru doamna Andronescu

Urmeaza acum ca Senatul Universitatii sa-i solicite doamnei ministru Ecaterina Andronescu sa dispuna masurile necesare. Care, in mod logic, in virtutea criteriiilor universale privind integritatea stiintifica, nu pot fi altele decat anularea titlului de doctor si celelalte efecte care decurg din aceasta anulare.

Este un moment dificil, recunosc, pentru activa militanta a PSD. Dar, daca doreste sa-si salveze demnitatea intelectuala, stima colegilor, a profesorilor si studentilor din Romania si din strainatate, Ecaterina Andronescu nu are alta solutie decat sa procedeze imediat in acest sens.

Orice invocare a deciziei Consiliului National de Etica (organismul desfigurat prin interventia fostului ministru interimar) este caduca si o va compromite definitiv pe Ecaterina Andronescu. Va deveni, pentru eternitate, complice la un joc politicianist sordid. Nu exista niciu motiv de a o compatimi pe doamna Andronescu. Exista toate motivele de a-i cere sa actioneze in chip cinstit, respectand verdictul comunitatii stiintifice nationale si internationale, inclusiv al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti.

La fel, este cazul ca toti cercetatorii care sunt inca dispusi sa participe la Conferinta "Diaspora si cercetarea stiintifica" ce urmeaza a avea loc la Bucuresti la sfarsitul lunii septembrie, sa boicoteze acel eveniment cata vreme se va desfasura "sub inaltul patronaj" al unui escroc, hot si sarlatan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *