“Numai bou-i consecvent”

În ciuda unei polarizări puternice, nu putem decât să salutăm numitorul comun prin care romanii se împotrivesc loviturii de stat în derulare şi anume, neprezentarea la vot.

Această “atitudine civică", e un soi de rezistenţă neviolenta a indivizilor şi poporului împotriva a ce se consideră a fi abuz legiferat. Această metodă a fost folosită atât de Mahatma Gandhi, care a reuşit printr-o campanie non-violenta să obţină independenţa Indiei de sub imperiul Britanic, cât şi de americanul Henry David Thoreau care s-a împotrivit sclaviei şi războiului Americano-Mexican.

În premieră pentru naţiunea noastră oropsita, soluţia de a participa “pasiv" la referendum nu este o găselniţă politică, ci este emanaţia unui popor, a unei naţiuni care s-a săturat să fie minţita, furată, prostita, şi jignită de o alianţă politică oportunistă, şmecheră, coruptă şi iresponsabilă.

Vreau să rezum cele mai importante 10 motive pentru a boicota referendumul din 29 iulie:

1. Votul pasiv este un drept şi o responsabilitate a fiecărui cetăţean de a protesta la un abuz fizic, moral său constituţional. Această atitudine arata ca romanii nu sunt indiferenţi atunci când nişte indivizi, fie ei guvernanţi sau parlamentari, îşi permit nesocotirea legilor şi călcarea constituţiei în picioare.

2. Un eventual cvorum de 50% +1, adică 9,1 milioane de alegători, ar valida lovitura de stat şi ar face aproape imposibilă funcţionarea normală a justiţiei şi aducerea în fata legilor a acelora care poartă răspunderea puciului şi a izolării României.

3. USL a demostrat că şi-a luat toate măsurile pentru fraudarea referendumului: o reprezentare disproporţionată a opoziţiei de 1:5 în raport cu celelalte partide parlamentare, s-a prelugit programul de votare de la 12 la 16 ore – practic făcând imposibilă monitorizarea din partea singurului reprezentant al opoziţiei, s-a respins folosirea camerelor video, s-a decis organizarea de tombole pentru “stimularea" votanţilor şi jocuri pentru copii pentru “convingerea" părinţilor, s-au eliminat listele suplimentare de vot, s-a trecut la înfiinţarea urnelor mobile pe litoral, etc.

4. Invalidarea din lipsa cvorumului, va avea acelaşi rezultat final cu a vota NU la referendum, însă şansa de a reuşi prin boicot este mult mai mare.

5. Pe 29 iulie nu sunt alegeri prezidenţiale. Nu alegem dintre mai mulţi candidaţi. Ba mai mult, referendumul nu urmăreşte să stabilieasca exact câţi oameni votează pentru Traian Băsescu, ci câţi doresc legitimarea loviturii de stat prin demiterea preşedintelui.

6. Nu toţi cei care vor boicota referendumul sunt dintre susţinătorii preşedintelui ales şi suspendat. Astfel, această categorie poate decide în favoarea României, fără a vota pentru menţinerea preşedintelui – în condiţiile în care din motive mai mici sau mai mari, oamenii sunt supăraţi pe Traian Băsescu. Pentru cei cu interese obscure, preşedintele este doar o piesă incomoda care trebuie eliminată, însă adevăraţii pierdanti ai acestui referendum sunt cei 20 de milioane de cetăţeni ai României.

7. Prin invalidarea referendumului, România se opune ieşirii din zona de influenţă occidentală şi implicit revenirii la vechea matca pe care am părăsit-o în 1989. Este de neimaginat ca romanii vor începe din nou să stea la coadă la ambasade pentru a vizita Europa.

8. Pentru a-şi finaliza scopurile, USL-ul trebuie să motiveze masele şi să scoată la urne câţi mai mulţi votanţi. Refuzul de a le face jocul şi consecvent invalidarea referendumului va fi cea mai mare tragedie pentru USL-istii penali, dar atenţie nu şi pentru cetăţenii corecţi care sunt simpatizanţii unei doctrine politice.

9. Încuviinţând soluţia boicotului, preşedintele Traian Băsescu demonstrează că este receptiv la argumente şi poate face echipă cu cei care au ca prioritate interesul naţional. A participa la consolidarea unui stat de drept nu este doar prerogativa preşedintelui, ci şi datoria firească a fiecărui cetetean roman doritor de progress. Dacă puciştii au mizat pe inflexibilitatea preşedintelui, cu siguranţă că vor pierde.

10. Invalidarea referendumului va scurtă perioadă de instabilitate care s-ar putea prelungi în cazul alegerilor prezidenţiale anticipate dacă preşedintele Băsescu ar fi demis. Pe de altă parte legiferarea loviturii de stat nu numai că va afecta relaţiile politice cu lumea liberă, ci în contextual crizei internaţionale, România va deveni şi mai vulnerabilă din punct de vedere economic.

Epilog.

Pentru cititorii care şi-au exprimat dorinţa de a avea o strategie clară, propun 5 puncte în virtutea cărora, boicotul este singura alternativă viabilă pentru România:

1. NU VOTAŢI LA NICIO SECŢIE DE VOTARE, chiar în condiţiile în care sondajele de opinie vor anunţa o prezenţă scăzută la vot. În aceste condiţii nu mai este important dacă preşedintele va fi susţinut de 51% sau 1%.

2. NU ÎNCREDINŢAŢI CARTEA DE IDENTITATE NICI UNEI PERSOANE. Verificaţi s-o aveţi în posesie pe tot parcursul zilei, de la 7:00 până la ora 23:00. Vor fi mulţi amatori de chilipiruri şi nu se vor da înapoi de a vă folosi identitatea pentru o “ciorbă de linte".

3. FOLOSIŢI-VĂ VIGILENTA PENTRU IDENTIFICAREA ORICĂREI FRAUDE. Fotografiaţi şi filmaţi cu telefoanele mobile sau cu orice echipament electronic, orice vi se pare anormal şi ieşit din comun. Demascaţi “suveica" şi turismul electoral, reţinând date şi amănunte cum ar fi: indivizi străini de zona în care locuiţi, autobuze, culori, marca, plăcută de înmatriculare, număr de persoane, oră, etc. Fiţi gata să furnizaţi aceste posibile dovezi, doar dacă va fi necesar. ("Evenimentul zilei" pune la dispoziţie un fond în valoare totală de 10.000 de euro pentru dovezile fără echivoc ale unor eventuale fraude observate la referendum în orice localitate din ţară. – http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=36504&Itemid=80 )

4. NU REACŢIONAŢI ÎN NICIUN FEL ÎMPOTRIVA CELOR CARE AU O ALTĂ OPŢIUNE. Referendumul este un drept constituţional pe care cetăţenii îl pot folosi aşa cum doresc şi nu pot fi traşi la răspundere pentru opţiunea pe care au ales-o. USL-ul a dorit să împartă naţiunea romana în “prosti şi trădători" însă este ocazia noastră să lucrăm la îmbunătăţirea relaţiilor cu semenii noştri.

5. ÎMPĂRTĂŞIŢI MOTIVELE DE A NU VOTA CU ORICINE DOREŞTE. Sunt destui care nu s-au hotărât ce să facă în ziua referendumului. Fiţi pregătiţi să le împărtăşiţi cu ei, oferindu-le mai multe amănunte fie direct, fie prin email, telefon sau SMS. Este important să se înţeleagă că indiferent de importantă şi natura votului, nimeni – începând cu preşedintele şi până la ultimul dintre cetăţenii României, nu poate şi nu deţine dreptul de a obliga sau forţă voinţa cuiva. Respectul pentru constituţie şi pentru oamenii acestui popor ne va reda zâmbetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *