O exclusivitate de la Ponta la Gâdea-CNN: Iartă-mă, „Felix”!

Întrebat care este "nivelul întâlnirilor" pe care le-a avut, Ponta a răspuns: "Am stabilit o listă de persoane, cei care se ocupă de Europa de Est, de România, de zona militară, dar şi de zona economică şi m-am văzut cu toţi aceşti oameni. Nu aş dori să vă dau mai multe detalii, pentru că eu cred că e corect în primul rând să îmi informez colegii, pe domnul Antonescu şi pe domnul Daniel Constantin, luni, când mă întorc şi evident, după aceea să vă dau poate mai multe lucruri.". Observaţi dubitativul din expresia: "Poate vă dau"!

De fapt, neavând nimic de comunicat despre deplasarea sa în SUA, preşedintele PSD a fost invitat la Antena 3 ca să răspundă la vechea obsesie a domnului Dan Voiculescu: îl veţi suspenda pe preşedintele Traian Băsescu imediat ce aveţi ocazia sau aţi trădat? Iar Ponta a dat răspunsul pe care-l aştepta "Felix": "Întrebarea este: cum vom coabita noi, o majoritate a USL, cu preşedintele Băsescu? Din punctul meu de vedere, trebuie să avem nu doar o nouă majoritate parlamentară, ci şi un nou preşedinte, pentru că nivelul meu de încredere şi al nostru, al opoziţiei, faţă de buna credinţă sau de capacitatea domnului Băsescu de a fi corect în relaţia cu o nouă majoritate parlamentară, la acest nivel, este exact zero." Pe înţelesul tuturor, Băsescu trebuie scos de la Cotroceni nu pentru că ar fi încălcat "grav" legea fundamentală, ci pentru că domnii Ponta, Antonescu şi Voiculescu nu au încredere în el.

În esenţă, chiar şi acest răspuns este o minciună, pentru că, de fapt, Traian Băsescu trebuie suspendat cât mai repede pentru că Crin Antonescu se teme că nu mai are suflu până la alegerile din 2014. Iar domnul Voiculescu, noul tutore al preşedintelui PNL, după ce Dinu Patriciu a fost decăzut din drepturile părinteşti, este direct interesat să-şi vadă pupilul la Cotroceni. Domnul Ponta a fost chemat la Antena 3 şi i s-a oferit ocazia să bată câmpii în voie pentru a declara, din nou, că sprijină această acţiune a cuplului Antonescu-Voiculescu.
Au trecut doar câteva zile de la momentul la care angajaţii Antenei 3 au şters podelele cu liderul PSD, acuzat că a trădat USL. S-a mai întâmplat acum un an, când Ponta a intrat în conflict direct cu liderul informal al PC: Şi atunci, ca şi acum, preşedintele PSD s-a împăcat repede cu cei care şi-au bătut joc de el. Cred că declaraţiile lui Ponta la Sinteza Zilei trebuie citite atent de toţi cei care susţineau că ar exista o ruptură a acestuia de Dan Voiculescu, iar liderul social-democrat s-ar fi schimbat peste noapte.

Ceea ce am văzut eu în acest greţos-de-fals-dialog dintre Gâdea şi Ponta este că preşedintele PSD ştie de frică. A fost suficient ca Badea şi Ciutacu să-l târnosească puţin prin emisiunile lor ca omul să se întoarcă în genunchi la adevăratul lider al USL, onorabilul "domn profesor" Dan Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *