O ştire proastă pentru Ponta: Adrian Năstase a fost achitat!

De mai mult timp, actualul preşedinte al României spune că Năstase a fost cel mai bun premier pe care l-a avut România. Între cei doi nu a mai apărut de mult timp nici un conflict major, chiar dacă Năstase continuă să susţină, pe blogul său, că este o victimă a unui DNA manipulat de Traian Băsescu.
În schimb, odată cu această achitare, nimic nu-l mai poate opri pe Năstase să se bată pentru postul de prim-ministru în viitoarea guvernare USL. Ion Iliescu l-a recomandat deja. "Ponta are timp să acumuleze. Năstase ar fi omul cel mai bun la toate. Numai că nu prea mai vrea să-şi asume o astfel de responsabilitate", spunea Iliescu, la 18 octombrie 2011. De ce nu? Situaţia s-a schimbat radical. Adrian Năstase are acum, pe lângă experienţa de fost premier, şi aura celui care a învins maşinăria politică a lui Traian Băsescu. Pentru mulţi – inclusiv pentru subsemnatul – regimul său rămâne cel mai corupt din Românai post-decembristă. Dar Năstase personal are acum argumente pentru a susţine că este curat. În plus, el poate demonstra că a fost un adevărat adversar al actualului preşedinte, în timp ce, prin 2008, Ponta mergea la întâlniri de taină la Palatul Cotroceni, cerând susţinere politică de la Traian Băsescu…

În consecinţă, după ce l-a lichidat pe Geoană, pe Ponta îl aşteaptă încă o bătălie internă, însă de data aceasta situaţia este mult mai complicată. Personal, cred că dacă Năstase era condamnat, Ponta dădea o petrecere şi-i trimitea flori lui Daniel Morar. Ghinion. Judecătorii de la Înalta Curte i-au făcut o surpriză preşedintelui PSD…Iar Adrian Năstase nu va uita nici el declaraţia lui Ponta, care spunea că PSD nu-l va apăra în cazul în care va fi condamnat. Cu atât mai bine pentru Băsescu şi PDL, care nu pot decât să se bucure în aşteptarea viitoarelor lupte fratricide din USL.

P.S. Miercuri, la Palatul Cotroceni, în spatele uşilor închise, preşedintele PNL i s-a plâns preşedintelui Băsescu că "propagandiştii" regimului său scriu că Angela Merkel i-a rupt aripioarele – o referire la editorialul "Doamna Merkel a rupt aripiorele fluturaşilor Ponta şi Antonescu". Nu pot decât să-i mulţumesc lui Crin Antonescu pentru faptul că nu numai că mă citeşte, dar îmi şi mediatizează insignifiantele compuneri cu care, din când în când, umplu spaţiul din Evenimentul Zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *