Of natură , ce-ţi mai place-n dictatură…

Greşeala majoră a opoziţiei a fost că a mizat pe pătura manevrabilă a Romaniei care însă, nu a însumat nici măcar cît Partidul Poporului al lui domnu’ Dan la a cărui televiziune revoluţia e încă în desfăşurare în varianta de studio, într-o atmosferă plăcută de ospiciu.

Degeaba au scos apeviştii în frontul vieţii lor, singurul la care au participat activ în afară de campaniile agricole să-şi clănţăne protezele de porţelan cu indignare faţă de dictatotul care i-a lăsat în … pensia goală.

Degeaba l-au scos pe locotenentul acela infantil care pînă la urmă a dovedit că habar n-are de ce se află în Piaţă sau pe planetă, în afară de solidaritatea cu "colegii superiori cu rate şi copii acasă" care i-au ordonat să-i reprezinte şi de care profită acum televiziunile "revoluţionare" fără nici o jenă, mai ales că gura satului vorbeşte că flăcăul ar fi dezechilibrat psihic.

Greşeala celor care au organizat, orchestrat această tentativă de lovitură de stat e că, au subestimat la modul jignitor populaţia Romaniei. S-au pripit crezînd că toţi suntem otevizaţi, antenatrei-zaţi, manelizaţi şi spălaţi pe creier, că e de ajuns să ne spună cineva "sari!" şi noi vom întreba "cît de sus?".

Că au crezut că toată ţara se preface că nu vede că un partid istoric de dreapta, a dat mîna cu unul de stînga şi mai mult de-atît , se lasă condus, mînat, dirijat de nocive prezenţe în istorie ca Ion Iliescu.

Idealiştilor flower – power care cred că lumea e iubire şi dezinteres, sunt la vîrsta rebeliunii şi-şi manifestă libertatea vandalizînd şi distrugînd munca părinţilor şi bunicilor lor, le sugerez să nu se lase prinşi în capcana judecăţii altora , să analizeze fără patimă, fără fanatism, fără orgolii ceea ce se întîmplă în jurul lor. Să fie alerţi, atenţi, suspicioşi la orice promisiune face un politician, pentru că după cum se spune… toată lumea îţi vrea binele dar nu lăsa pe nimeni să ţi-l ia!

Iar celor care ar mai pune de-o revoluţie, o răscoală, o scobitoare chinezească, le sugerez să le organizeze mai la vară cînd rebelii pot scanda în şlapi şi la bustul gol, cu pet-ul de bere şi seminţele la-ndemînă, iar dacă nici aşa nu iese răzbel, barem au ocazia să-şi spele obrazul şi să pretindă c-a fost doar o chermeză populară, o întrunire tovărăşească scăpată de sub control din cauza patriotismului exacerbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *