Până şi Fenechiu dă ordine slugilor Badea şi Ciutacu

Brutalitate, când vezi că bună parte din crema societăţii civile şi a presei independente lucrează de fapt sub acoperire, dar fără prea mare ruşine, pentru cei mai dubioşi politicieni ai USL. Stelian Tănase este trimis la Tvr Info de către Rareş Mănescu, primarul sectorului şase (şi se pare unul din clienţii reţelei de prostituate de lux conduse de către doamna Marta), Ilie Şerbănescu este coordonat de către Relu Fenechiu, iar unul din cei mai mari specialiştii în sifonarea fondurilor europene, oengistul Alex Cumpănaşu, este preluat de Dan Mihalache. Prostie, pentru că geniul din spatele acestei campanii a USL, Bogdan Teodorescu, are o singură idee ca să-i distrugă popularitatea lui Mihai Răzvan Ungureanu: să-l dea în judecată pe fostul premier! Urmărind stenogramele, putem bănui că Bogdan Teodorescu a avut iniţiativa de a depune plângeri penale împotriva liderilor PDL şi a lui Băsescu, el find cel care invocă de mai multe ori acest instrument. Sunt convins că USL a avut un succes de public nebun cu această idee, iar popularitatea lui Băsescu şi a Monicăi Macovei s-a dus dracu’. În paranteză fie spus, dacă Teodorescu este sfătuitorul lui Crin Antonescu, nu mi-aş face mari griji pentru rezultatul viitoarelor prezidenţiale…

Stenogramele mai arată cum se lucrează la Antena 3 şi Jurnalul Naţional: ca la unitatea militarizată de dezinformare a fostei securităţi. Doi jurnalişti din trustul lui Voiculescu au sarcină să se ţină după Băsescu şi să-i bruieze apariţiile publice (şi aş face aici o distincţie între întrebările incomode, dar legitime, şi misiunea de "a sta la Băsescu", trasată de Relu Fenechiu). Radu Tudor este cel care recomandă ca Crin Antonescu să apară pe scenă după nu ştiu ce cântecel, Daniel Chiţoiu are legătura cu Ciutacu, iar Mircea Badea urma să fie adus la mitingurile USL pe post de "societate civilă". Totuşi, ca să fim cinstiţi, este clar că nu doar Antena 3 lucrează pentru USL. De RTV "se ocupă" PSD, Stejărel Olaru, reprezentantul PNL în consiliul de administraţie al radioului public, este şi el foarte activ în echipa de campanie a PNL, iar Lucia Hossu Longin, trimisă de liberali în CA-ul televiziunii publice, este inclusă în "societatea civilă", alături de Badea şi Ciutacu. Claudiu Săftoiu urma să primească sarcini legate de planificarea interviurilor lui Băsescu.

Nu văd nimic dramatic în discuţiile din staful de campanie al USL. Ştiam oricum că Antena 3, RTV şi televiziunea publică sunt instrumentele de propagandă ale lui Ponta şi Antonescu. În rest, tot ceea ce am văzut au fost nişte pungaşi, în frunte cu Fenechiu şi Chiţoiu, câţiva şarlatani, reprezentaţi de "analistul" Bogdan Teodorescu (mă miră că lipseşte Chirieac, o fi fost în vizită la Vasile Blaga în zilele acelea) transmit sarcini stupide unor slugi obraznice – Badea şi Ciutacu. Cam asta este resursa umană din campania USL.

Nu ştiu cât de bun politician mai este Băsescu, dar cu astfel de adversari nu-l văd plecând de la Cotroceni prea repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *