Parlamentarii fac zid în jurul penalilor

Cu alte cuvinte, Parlamentul mai obţine încă o calitate, aceea de instanţă judecătorească, fără ca cei care o compun să aibă studii juridice. Un fel de tribunal bazat pe juraţi, care îi cunosc pe învinuiţi.

Le înţeleg foarte bine frica. În ultimii 5- 6 ani, DNA a trimis în judecată 15 miniştri şi 23 de parlamentari. Printre ei, nume grele şi cu o mare influenţă politică, aflate în Parlament: Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Relu Fenechiu sau Laszlo Borbely. Fiecare dintre ei o să îşi apere libertatea şi o parte dintre cei care nu au acum aceste probleme, se gândesc că într-o zi există şansa să le vină şi lor rândul. Solidaritatea de grup a noului Parlament a fost demonstrată cel mai bine, la finalul anului trecut, dacă nu mă înşel, chiar în prima şedinţă de plen reunit a noului Legislativ, atunci când parlamentarii au refuzat să ridice imunitatea lui Ion Stan.

În alte state, pe măsură ce sistemul politic a evoluat, parlamentarii nu au mai primit imunitate decât în ceea ce priveşte declaraţiile politice. Noi, în schimb am involuat, şi la cum au început lucrurile cu noul Legislativ, părerea mea este aceea că cel puţin în următorii 4 ani vom asista la episoade şi mai grave decât cazul Ion Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *