Patru personaje în căutarea unui autor: Ponta, Antonescu, Voronin, Voiculescu

Iar aici nu mă refer la visele preşedintelui PNL de a-l vedea demisionat pe Băsescu, ci la tentativa lui Ponta de a stopa scăderea USL în sondaje. Sunt conştient că atunci când vorbesc despre strategiile lui Ponta mă refer la el ca la un grup, format din Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Ion Iliescu, Ilie Sârbu, şamd. Pentru că dacă ar fi după mintea şi sufletul lui am asista seară de seară la declaraţii incendiare, de tipul celei făcute cu ocazia ultimei moţiuni de cenzură: “Jandarmii au primit ordin să bage glonţ pe ţeavă!". O declaraţie tipică pentru Victor Ponta, ceea ce mă face să înţeleg că strategia PSD nu este la ora actuală opera unui singur om.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre PNL, Crin Antonescu fiind inspirat mai mult de SOV decât de colegii din PNL. Este drept că Antonescu i-a îndepărtat, rând pe rând, pe cei care l-au ajutat să ia puterea în partid, la care dacă îi adăugăm şi pe cei învinşi la Congres, mai rămâne doar o mână de oameni în jurul său, în frunte cu un secretar general paraşutat de nicăieri. De aici şi strategia slabă, rodul unei minţi speriate. Mitingul de 7.000 de oameni, demisiile eşuate ale parlamentarilor USL, ruperea de realitate sunt bornele unei acţiuni dezlânate.

Ce vrea Voiculescu? În afară de dosarele care-i cresc precum aluatul prin tribunale, are o dorinţă de putere care se poate măsura foarte simplu prin proporţia uriaşă care o capătă afacerile sale atunci când este la guvernare şi dezumflarea instant ce se produce o dată cu plecarea. Cred că cei 5 ani de opoziţie i-au cam secătuit resursele financiare şi ar vrea rezolve toate problemele dintr-un singur foc. Iar pentru asta orice aliat este bun. De la pensionarii militari, la ziarişti, trecând prin ultraşi.

Ce caută Voronin în toată povestea asta care cere şi el :_) demisia lui Băsescu? Păi abia acum putem discuta despre Autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *