Pe ce bani se tratează oengita?

Bucureştiul este invadat de fluturaşi cu figura lui Nicuşor Dan. Veţi spune că inimile plăpânde au contribuit la campania sa electorală. Urmărind lista sa de donatori şi sumele cumulate nu ajung nici pentru o mie de cornete. Atunci de unde banii?
Nicuşor Dan nu a protestat la dărâmarea casei lui Rosetti. Nici la construcţia mastodontului de lângă catedrala Sf. Iosif. Nu l-am văzut plantând vreun copac pentru perdeaua verde. A uitat că a protestat împotriva Băncii Naţionale pentru încălcarea regulilor de construcţie (orice clădire de patrimoniu trebuie să aibă – conform legislaţiei europene în domeniu – un spaţiu deschis vizitatorilor) Doar am citit despre sumedenia de procese pe care le-a pornit împotriva primarului general Sorin Oprescu.

Cine îi plăteşte avocaţii? Ştiu bucureştenii naivi care plimbă pozele sale – ca pe artefacte ale timpurilor purităţii biblice – că după operaţiunea sa “Salvaţi Bucureştiul şi Podul Basarab" preţurile la terenuri au depăşit 1000 de euro/mp? Noi, plătitorii de taxe locale, am fost dijmuiţi ca proştii de deştepţii sămsăriei dâmboviţene. Până la urmă investiţia s-a făcut şi alte procese sunt pe rol. Chipurile şerpăria din Buzeşti ar fi, sanchi, clădire de patrimoniu. Sigur că altele din apropiere pot aspira la acest statut. Dar casa în care a stat Mihai Eminescu nu contează. Ei se opun pentru că există grupuri de interese contra dezvoltăţrii Bucureştiului? Cine ar fi acestea? Ghici, ghicitoare, cine va pleca?
Victor Ponta şi subalterna sa Rovana Plumb au anunţat că vor deschide ample consultări pe proiectul Roşia Montană. Păi ministerul mediului are documentele supuse spre avizare de şase ani. Cu cine să facă "respectabilele şi cuvioasele" împărtăşanii? Cu oengita tratată de Soros, Greenpeace-Budapesta sau de Popovici?
Să avem rezon. Amplele consultări nu sunt decât amăgiri populiste, ca să nu spunem păşunisme duse la paroxism. În sinea lui şi Ponta ştie că nu poate da cu flit unor mari investitori, dar acţionează în stil festina lente, probabil având în amintire filmul Senatorul melcilor.

E clar nu se poate media un diferend între un jucător care pune toate cărţile pe masă, adică RMGC şi o sumedenie de instituţii care suferă de oengită cronică având bacili ascunşi. Asta o ştie orice comisie medicală. Numai de naivitate nu-l poţi acuza pe Micul Procuror.
Recent, Victor Roncea a descoperit că tot din bani publici a fost subvenţionat şi Oengeul lui Eugen David, eroul rămas singur în munţi să caute “Viziunea vizuinii". Peste 10.000 de euro pentru un album. Şi să mai zică cineva că Ministerul culturii nu are bani. În lista menţionată sute de proiecte nu au primit avizare pentru că în comisie sunt patapliiceenii care nu se mai lasă duşi de la comânduire. Pentru ei rezistenţa în munţi nu e decât un subiect de seminar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *