PNL s-a ales cu praful de pe toba si Antonescu se pregateste de excluderi

“Clientii” de pe lista neagra a lui Crin Antonescu sunt mult mai importanti: Andrei Chiliman, Ludovic Orban, Catalin Chereches. Nu este prima oara cand se vehiculeaza ca acestia vor fi exclusi din partid cu prima ocazie. Atotputernic, Antonescu nu face altceva decat sa continue politica de mazilire si epurare pe care a pus-o in practica incepand cu detronarea lui Andrei Chiliman de la conducerea PNL Bucuresti de dinainte de alegerile locale. Ulterior, cu doar cateva zile inainte de alegerile parlamentare, Antonescu si-a continuat obiceiul si l-a mazilit pe Vlad Moisescu, un alt apropiat al lui Chiliman.

Presedintele PNL stie ca prin controlarea conducerii filialelor partidului, in cazul unui Congres, votul nu ii va pune nici cea mai mica problema. In ciuda acceselor de personalitate de pe Facebook, Ludovic Orban este constient ca Antonescu i-a pus gand rau si nu da semne ca ar pune umarul la o eventuala razmerita in partid. Ieri a spus ca nu considera ca PNL ar avea nevoie de un Congres Extraordinar in primavara si ca important este ca PNL sa obtina pozitia de presedinte al Romaniei. Nu cred ca Antonescu va risca excluderea lui Andrei Chiliman fie si pentru ca PNL ar pierde practic unul dintre cei mai puternici primari din tara. Dar surprize mai mari au fost vazute din partea lui Crin Antonescu.

Scopul principal al presedintelui PNL este destabilizarea pozitiei lui Calin Popescu Tariceanu in partid si lovirea in apropiatii sai este parte a acestui plan. “ Inscaunarea” lui Puiu Hasotti ca lider al senatorilor PNL si blocarea accesului fostului premier in Guvern au fost prioritatile lui Antonescu post-alegeri. Daca ar fi depus la fel de mult efort la masa negocierilor pentru formarea actualului Guvern, lucrurile ar fi stat mult mai bine pentru PNL: poate ministerele pe care le conduc liberalii chiar s-ar ocupa cu ceva si tot felul de institutii nu ar mai fi fost trecute sub controlul ministerelor conduse de PSD. Ceea ce nu si-a dat seama Antonescu in timp ce era preocupat sa caute nod in papura “ neprietenilor” din PNL este ca problemele lui nu o sa inceapa de la Chiliman, Tariceanu, Orban, Chereches, ci chiar de la oamenii lui, atunci cand se vor intelege, pe pielea lor, ca din actualul Guvern, PNL s-a ales fix cu praful de pe toba si ca subordonarea fata de colegii din PSD este totala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *