Ponta l-a păcălit pe Antonescu. Sfârşitul USL?

Dar disensiunile apărute arată că inclusiv la nivelul de vârf al USL, faliile sunt majore. Acestea s-au manifestat după ce Crin Antonescu s-a enervat că Victor Ponta nu mai ştie cum să diminueze atribuţiile unor ministere deţinute de liberali şi pentru că trece fel de fel de instituţiii sub controlul ministerelor controlate de social-democraţi.

Mişcarea fulger de ieri seară prin care premierul a luat trei miniştri cu portofoliu şi i-a transformat în miniştri delegaţi( mă refer mai ales la ministrul pentru IMM şi Turism şi Ape şi Păduri), aflaţi sub controlul social-democraţilor de la Dezvoltare Regională (Liviu Dragnea) sau Mediu (Rovana Plumb) i-a scos din sărite pe liberali. Victor Ponta s-a dezmeticit şi a înţeles că partidul pe care îl conduce e cel mai mare şi mai puternic din USL şi de aceea nu e deloc în ordine că a făcut numai concesii în ultima vreme: PNL nu a vrut UDMR la guvernare- li s-a respectat dorinţa- PNL a vrut finanţele- li s-a respectat dorinţa, PNL a vrut paritate la împărţirea ministerelor- li s-a respectat dorinţa.

Prin urmare, premierul a decis să-i lase pe liberali miniştri doar cu numele. Şi a purces la treabă: trecerea ANAF-ului de la Finanţe în subordinea sa, a autostrăzilor de la Transporturile lui Fenechiu la marile proiecte ale lui Şova, prefecturile şi direcţiile judeţene de sănătate la Dragnea, etc.,. Urmează măcelul din eşalonul doi al ministerelor, la împărţirea secretarilor de stat. Ceea ce mi se pare interesant este modul în care „ o parte a presei” a tratat acest subiect: dacă B1TV, Realitatea şi RTV erau preocupaţi de acest subiect, la Antena 3, Mihai Gâdea se comporta de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat şi avea o discuţie cu soprana Angela Gheorghiu. Cineva de la PSD, probabil, a lansat informaţia că social-democraţii ar discuta ieri seară cu UDMR. Sunt sigur că nu a fost aşa, dar semnalul PSD pentru PNL e foarte clar: există viaţă şi în afara USL şi mai avem şi opţiuni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *