Ponta şi Antonescu şi-au trimis lustragiul să depolitizeze Tvr

Superb. Nici Scânteia nu-i zicea mai bine. Fiind eu ultimul băsist, îi invit pe cei care citesc acest articol să caute şi să-mi spună dacă am înălţat vreodată astfel de omagii deşănţate vreunui politician, indiferent din ce tabără. Aşa servicii de lacheu umil n-am mai văzut în presa română de pe vremea ziarelor Dimineaţa şi Azi, în anii 90. La 23 mai 2012, când apărea în Adevărul articolul lui Cristea, vă asigur că omul ştia că urmează să preia conducerea televiziunii publice. Doar că, probabil, PSD avea rezerve. Aşa că, în loc să-l perie pe Antonescu, omul s-a apucat să-l tămâieze fără ruşine pe Ponta. Nu cred că mai avem ce discuta despre caracterul unui om care ştie că îl aşteaptă osciorul şi care, pentru a fi sigur că-l înhaţă, se apucă să-şi perie şeful. În condiţiile în care cred, sper, că nu era atât de prost încât să nu-şi dea seama că presa se va apuca să-i citească opera, imediat ce va fi propus la conducerea Tvr. Pur şi simplu cetăţeanul era atât de disperat să ajungă şeful televiziunii încât nu mai avea nici o ruşine şi s-a apucat să scrie comentariul acesta greţos şi ruşinos. În paranteză fie spus, în acelaşi comentariu, Cristea lansează un atac mitocănesc la adresa Elenei Udrea, de care nici Vadim Tudor nu s-ar fi ruşinat: "Doamna în cauză să prezinte (…) sporturile pentru adulţi unde se presupune că a performat, cine a fost pilotul…" Comentariu de şantierist, cu tot respectul pentru această meserie care a devenit infinit mai onorabilă decât cea de jurnalist! Şi Ciutacu ar fi fost mai rafinat.

Povestea asta ne mai arată două lucruri. În primul rând, se pare că lui Ponta îi place, pentru că altfel Cristea n-ar fi riscat textul acesta jenant. În al doilea rând, este clar ce va face Cristea din TVR pentru a-şi menţine poziţia. Probabil o să închidă Tvr Info, spunând că face economii, în condiţiile în care Tvr 3 nu are nici un alt rost decât să întreţină camarila baronilor USL.

Nu mă deranja dacă Cristea se limita să se declare un susţinător al USL, pe care-l percepea drept o contrapondere a tiraniei băsesciene. Personal, sunt de părere că jurnaliştii ar trebui să evite să se pronunţe în favoarea unei construcţii politice şi să devină militanţi. Însă, în ultimele luni, Cristea a încălcat orice normă etică şi a trecut de la etapa în care-l critica pe Băsescu (perfect acceptabilă) la cea în care preamărea USL şi pe liderii ei (puteţi găsi pe internet interviul castrat pe care Stelian Tănase, împreună cu Cristea, i l-au luat lui Crin Antonescu). Cristea îşi plătea astfel viitorul post de preşedinte director general al Tvr. Acesta este omul care va pune în practică promisiunea lui Victor Ponta de a depolitiza Tvr. Pe cât de credibilă promisiunea, pe atât de onest cel care o va pune în practică…Din ceea ce a scris la data de 23 mai 2012, părerea mea despre viitorul preşedinte director general al televizunii publice este că avem de-a face cu un golan cu caracter de slugă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *