Ponta și MANGlirea bunului-simț

Încercînd să acopere o parte din numirile catastrofale ale formulei iniţiale de Guvern, dl Ponta a ieşit public şi a încercat să argumenteze în felul următor: dl, Alistar e vinovat pentru că a fost (cred că încă mai e!) preşedinte al Transparency International; dna Dumitrescu e vinovată pentru că nu fost tot timpul căsătorită şi mai ales pentru că o chema cândva Radu (sper că reţin exact numele!). În acelaşi pachet, şeful Guvernului a adăugat şi despre politicianul-onomatopee, Mircea Diaconu, că e vinovat pentru că a fost cîndva actor, un bun actor.

Ei bine, toate astea sînt, în sine, adevărate – mai puţin vinovăţia care ar decurge din calităţile enumerate mai sus. Dl Ponta însă a insistat că toţi trei au fost desemnaţi ca vinovaţi de serviciu ai noii guvernări exact în virtutea calităţilor de mai sus. Or, la toţi trei problema e alta: fie au minţit, fie au plagiat, fie au fost incompatibili. Aici e vinovăţia şi nu în ceea ce, SOCIALISTIC, sulfuros, ironic, a încercat să inducă Ponta! Nu eşti vinovat că eşti actor – dar eşti vinovat cînd minti! Nu eşti vinovat că ai avut un alt nume înainte de căsătorie – dar eşti vinovat cînd minşi, cînd îţi rescrii cv-ul, pe neadevăruri! Şamd.

Prima tranşă de revopsire a realităţii în culorile stridente ale neadevărului de acum cîteva zile –prin dublul limbaj si utilizarea unor tehnici de deturnare – a fost completată de a doua, cînd premierul a încercat să acopere catastrofala investitură de la Educaţie. Marţi seară a fost cam aşa: dl Copy Mang Paste nu zboară de la Educaţie pentru că e personificarea IMPOSTURII şi a HOŢIEI, ci fiindcă “ăsta era scopul Opoziţiei" – să fie demis. Aşadar, din nou, nu pentru că e vinovat – şi e! – ci fiindcă aşa vrea opoziţia şi nenorocita aia de presă (cîta a mai rămas!) care nu s-a aliniat înaltelor standarde profesionale de la Antena 123456789!

A propos – dacă dl Ponta credea că dl Mang era inocent, de ce nu l-a mai păstrat în fruntea Min Educaţiei? Cum să renunţi la o mimoză – cum ne lasă să credem dl Ponta că e dl Mang! – şi să îl dai jos doar fiindcă aşa vrea Opoziţia? Şi unde e solidaritatea cu colegii de partid, mai ales cu cei – ne spune Ponta – nevinovaţi precum dl Mang?
P.S. 1 Tehnica aceasta e des folosită şi de către cei care, în ciuda evidenţelor şi a faptelor, apără în continuare comunismul. Ei spun aşa: sistemele comuniste sînt vinovate în ochii unora pentru că au vrut sa impună o lume mai bună! NU! Comunismul e profund greşit pentru că, în numele sau, au fost omorîte cîteva zeci bune de milioane de oameni.
PS2. A propos, în cîte exemplare a scris demisia dlui Mang? Întreb si eu aşa – nu ştiu ce mi-a venit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *