Povestea scheletului de dac gigant, descoperit la Roşia Montană. O farsă

 http://www.realitatea.net/soc-si-groaza-pe-facebook-scheletul-unui-dac-inalt-de-zece-metri-descoperit-la-rosia-montana_1003197.html

În sinea ei, povestea e de minune. În stil OTV. Un miner rupe tăcerea după 30 de ani. El mărturiseşte că în urmă cu aproape 30 de ani, scheletul a fost fotografiat şi filmat. Sub atenta supraveghere a Securităţii a fost scos şi dus la Moscova. Pentru ca povestea să aibă proximitatea atât de necesară faptului divers de tip Cancan, istorisirea cu securişti şi mineri violacei este asezonată cu aşa-zisa descoperire recentă a unui lespezi de 1700 de tone, din care s-au extras 900 de tone de aur, cam cât au scos romanii în decenii de muncă în ocnă. Mai mult decât atât, pentru ca minunea să fie hiperboreană, piatra gigantică purta un înscris ciudat, pare-se în limba dacă, iar sub aceasta se căsca un hău…o legătură cu lumea esoterică. Evindent, că şi acum operaţiunea s-a făcut în mare secret. 

Orice intelectual şi-ar fi dat seama de farsă. Niciunde în lume nu există o astfel de densitate pe metru pătrat. Plus că nimeni nu a descifrat vreo scriere a dacilor. Dar la români, e ca-n epoca lui Goebells: „cu cât e minciuna mai mare, cu atât e mai credibilă.” Într-un larg avânt patriotic, hipsterii şi like.-rii de net s-au pornit la o campanie de tip Elodia. Toţi caută secretul, mai dihai ca templierii, Marele Graal.

A doua zi de la publicarea poveştii de senzaţie pe realitatea.net, Dan Ioaniţescu, aşa cum precizează pe http://buriculpamantului.blogspot.ro/2012/09/hiperboreenii-si-shamballa.html?showComment=1347577831188#c4226483629568648786

recunoaşte că el a inventat povestea. Dar ştirea nu mai era ştire.

Sigur că menţionarea sursei şi a farsei nu a mai fost postată de portalul Realitatea.net. Nu mai era nimic senzaţional.

Ciudat e că poporul român se crede educat. Dar merge la vrăjitoare, crede în zodii, se uită la OTV şi-şi caută rădăcini nevăzute.

Pe timpul lui Ceauşescu, un oarecare dacolog american, Slăvescu, pe banii nu ştiu cui, lansa teorii despre supremaţia dacilor, puterea miraculoasă a munţilor de la noi, tunele energetice de legătură dintre Kogaion şi piramidele egiptene, nimic pe baze ştiinţifice.

Când nu există informaţii e loc de fabulaţii. Zeci de academicieni şi specialişti au infirmat multe dintre teoriile aiuritoare, dar românii mai cred în prostii. Asta pentru că educaţia e doar o licenţă a arbitrajului vieţii sociale şi nu o determinare spre ieşire din ignoranţă. Şi aşa lumea mai crede că Dan Diaconescu salvează Oltchim sau alte prostii cu investitori autohtoni care să scoată aurul de la Roşia Montană.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *