Referendum pentru proiectul de la Roşia Montană pe 9 decembrie în Apuseni

Investitorii au cumpărat numai în acest an pe burse 247 tone de aur, volum care depăşeşte producţia anuală a SUA. Referendum pentru aurul de la Roşia Montană nu este numai pentru creeare locurilor de muncă, ci şi o sursă a statului român de a mări rezervele de aur ale Băncii Naţionale. Din investiţia făcută de canadieni, în asociere cu statul român, se pot scoate 300 tone de aur şi 1600 tone de argint. Doar din acţiuni, statul român deţine 19,4%.

Deci peste 50 de tone, fără niciun efort. Canadienii plătesc toate investiţiile, chiar reparând dezastrul lăsat de comunişti. Vezi noua staţie pilot de epurare a apei roşii. Recent, Consiliul Judeţean Alba a aprobat un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum la nivel judeţean în oraşele Abrud, Baia de Arieş, Câmpeni şi Zlatna şi în 31 de comune în vederea consultării locuitorilor cu privire la situaţia mineritului din zona Munţilor Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană. Interesant este că majoritatea voturilor pentru organizarea referendumului din ziua de 9 decembrie au provenit de la USL, alianţă aflată la guvernare care, deşi instalată de peste şase luni la putere, nu începe negocierile privind demararea proiectului atât de vital economiei româneşti.

Peste 72.000 de alegători vor decide nu numai parlamentarii, dar se vor pronunţa şi în legătură cu voinţa lor legată de proiectul minier. Datorită interesului ridical al primarilor din zonă cu scopul găsirii de noi locuri de muncă pentru o populaţie aflată în cel mai crunt şomaj, s-ar putea ca prezenţa la vot să fie mult peste media pe ţară. Atunci ce vor zice politicienii de la Bucureşti, reprezentanţii lor din executiv, dacă majoritatea va spune DA proiectului de la Roşia Montană?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *