Regimul pontocratic si limba pontoleza

Iata-l acum la Bruxelles, infoindu-se trufas, asemeni unui paun, dand lectii, admonestand, auto-glorificandu-se fara urma de rusine si, mai presus de orice, mintind de-ngheata apele. Baronul Munchausen din Balcani le-a povestit colegilor din Partidul Socialist European tot felul de snoave si basme. Nu conteaza daca l-a crezut cineva, important pentru el este ca si-a recitat fabricatiile, ca si-a facut numarul. A incercat sa-i ameteasca pe cei prezenti, sa le intunece simtul critic, sa le adoarma suspiciunile perfect justificate, cu ale sale baliverne lipsite de consistenta si substanta. Sa-l ascultam:

1. "Vreau sa comentez extrem de pozitiv si pozitia mult imbunatatita a presedintelui Comisiei Europene, dl. Barosso, a presedintelui Parlamentului European. E foarte clar pe de o parte, sigur, lucrurile pe care noi nu le-am facut bine. Decizia mea foarte clara insa de a fi receptiv la criticile europene, de a demonstra respectarea deciziilor Curtii Constitutionale a contribuit foarte mult."

 Traducere din pontoleza in romaneste: Prin urmare, da, recunoastem ca aceste critici au fost legitime, dar de fapt, stiti Dumneavoastra, noi n-am avut niciodata nicio problema cu Curtea Constitutionala. Comentez "extrem de pozititv" ceea ce colegul meu in conducerea USL, Crin Antonescu, a afurisit drept "amestec in treburile interne", iar presedintele de onoare al PSD, partid al carui presedinte activ sunt chiar eu, Victor Ponta, deci Ion Iliescu, a numit un dictat inadmisibil. Eu, cum stiti, sunt maleabil si ductil, sunt omul de plastilina, logica nu este punctul meu forte. Cu atat mai putin moralitatea, o vorba goala despre care ma amuz teribil cand beau un whiskey cu prietenul meu Dan Sova. Promit orice si nu livrez nimic. Ba da, de fapt livrez ceea ce-mi cere patronul Felix.

 2. "In al doilea rand, au fost si foarte multe dezinformari evidente si va dau exemple foarte clare: realmente, aici au fost informati de catre colegii de la PDL ca o sa schimbam judecatorii Curtii Constitutionale. Acum s-a dovedit ca nu i-am schimbat."

 Traducere din pontoleza in romaneste: Degeaba v-ati ofuscat si v-ati agitat, totul nu a fost decat rezultatul propagandei demonice si anti-patriotice a lui Basescu si a intelectualilor numiti de venerabilul om de stat, dl Emil Constantinescu, ‘oameni cu suflete de slugi’. Nu ca intelectualii mei, Zoe Petre, Stelian Tanase, Daniel Barbu, Radu Calin Cristea, Mugur Ciuvica, Lucia Hossu-Longin, Carmen Musat si Andrei Marga, suflete pure, verticale si demne. Sigur, nu i-am schimbat pe judecatorii de la CCR pentru ca ati intervenit voi, dl Barroso si alti ‘eurocrati’, dar nu despre asta este vorba. Colegul meu, stralucit politician si istoric, Crin Antonescu, a spus clar pe 2 iulie ce urma sa facem. Faptul ca n-am facut-o inca este evident proba formala ca sa suntem oameni de buna calitate, democrati suta la suta. Aveti putintica rabdare si veti constata ca nu disperam si ca ne vom atinge obiectivele.

 3. "Au fost acuzatii directe ca o sa schimbam procurorul general si procurorul sef al DNA. Acum s-a dovedit ca a fost o minciuna, desi dl Antonescu a fost presedinte, eu am fost ministru al Justitiei, nu ne impiedica nimic sa facem lucrul acesta. S-a vorbit foarte mult aici, la Bruxelles si au fost informati de catre colegii de la PDL despre faptul ca nu vom respecta deciziile Curtii Constitutionale. Le-am respectat, desi, sigur, nu am fost foarte fericiti sa facem lucrul acesta."

 Traducere din pontoleza in romaneste: Evident ca o sa-i schimbam, am facut un pas inapoi, temporar, pentru a face doi pasi inainte pe lunga durata. Le-am administrat tranchilizante lui Barroso si celorlalti pisalogi, i-am amutit. N-am numit-o pe Mona Pivniceru zadarnic la Ministerul Justitiei. N-a renuntat ea degeaba la functia din CSM. Are o misiune precisa de indeplinit, in spiritul indicatiilor trasate de firma Grivco si trustul Intact (de fapt doua palarii ale aceleiasi Marii). Justitia trebuie cucerita, adica emasculata, neutralizata, castrata, inrobita. Vom reusi sa ne facem mendrele si cu aceasta pacatoasa Curte Constitutionala, o instituie care ne creaza migrene lui Crin, lui Felix, lui Relu si mie, dar deocamdata ne prefacem ca o respectam. Abia atunci vom fi fericiti si vom condamna intreaga tara, ca pe vremea cand tovarasul Iliescu domnea la Sectia de Propaganda, la o eterna fericire sub semnul vesnicei minciuni. Asa sa ne ajute Che Guevara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *