Republica Teleormăneană România

Băieţii ăia doi care zic aşa de bine la televizor, le curăţaseră grijulii drumurile ca să le înlesnească dreptul fundamental de a vota, le angajaseră microbuse încălzite ca să nu-şi ude şosetele de duminica prin zloata de pe drum şi le promisiseră câte-un câine cu covrigi în coadă dacă iese totul cum trebuie. Oamenii se încolonaseră conştiincioşi la secţiile de votare, unii cu nostalgia cozilor din vremurile bune, iar alţii uite-aşa, de-al dracului, să-l dea jos pe Băsescu ăla cu care "nu se mai poate".

Inspiraţi de cuvintele picurate zi de zi la Antena3 despre cât de greu le merge-n dictatura băsesciană şi încurajaţi de primul ministru care, "uite cum îi ceartă pe ministrul cutare că a luat curentu la oameni şi-l zboară acuşi din funcţie, uite cum se răsteşte la alt ditamai ministru că n-a curăţat lună potecile prin Bărăgan" , de viitorul preşedinte Antonescu Crin, băiatul ăla simpatic care râde mereu până-şi aduce aminte de Băsescu şi-l apucă crizele pe bună dreptate că doar i-a ocupat abuziv locul la Cotroceni, loc câştigat cu greu, că simplu nu e să iei 9000 de voturi, să te culci seara preşedinte de senat şi să te scoli dimineaţa mare preşedinte de ţară, poporenii s-au dus cu mic cu mare, cu căţel şi purcel să scape de dictatură şi să voteze USL, c-aşa a zis popa, primarul şi consilierul.

Poporul s-a simţit mai suveran ca niciodată, chiar dacă a fost mânat din spate aşa cum unii dintre ei mai mână cirezile la păşune şi s-a dus şi-a dat cu ştampila la fel de hotărât cum dădeau strămoşii săi cu sapa-n brazdă, pe vremea când aveau ce mânca şi nu-şi vânduseră bătătura casei pe-o plasmă şi-un robot de bucătărie. S-a dus să-şi aleagă viitorul aşa cum îşi închipuie el că ar trebui să arate, unul fără nicio grijă, adică: o viaţă întreagă presărată cu porci de Crăciun, ouă de Paşti, sfinţi şi praznice, pupări de moaşte în fiecare săptămână pentru sănătate şi prosperitate, că are ţara de unde. Nu degeaba cântă poporul cu lacrimi în ochi şi cu mucii-n gură că "ţara noastră aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă". În plus, piticul ăla de Boc a tăiat pensiile şi salariile şi-a sărăcit norodul, iar băieţii ăştia doi, vor să le dea la loc, să facă dreptate pentru toată lumea, că "nu se mai poate aşa!"

Pe lângă sentimentul de eliberare nutrit de 4-5 milioane de români, un altul şi mai nobil, i-a copleşit: generozitatea. S-au simţit atât de buni, de mărinimoşi încât au votat-o şi pe-aia mică a lui Dragnea, că "e tânără şi frumoasă maică, lasă să fie şi ea" şi pe învăţătoarea grevistă a lui dom Voiculescu, aia de s-a sacrificat în greva foamei de era să se prăpădească de grija românilor săraca, şi pe dom Voiculescu însuşi care nici vorbă să fi fost turnător, ci i-a fabricat Băsescu dosare ca să nu mai înveţe poporul că trăieşte în cea mai neagră dictatură, şi pe Ăla Micu, şi pe Dragnea şi pe Becali şi pe toţi domnii de la Bucureşti care miros frumos şi dau mâna cu toată lumea şi se pupă cu ea. A dat poporul cu ştampila-n stânga şi-n dreapta cu o euforie de n-a mai văzut ţărişoara asta. Ia mă şi tu, şi tu, şi tu, şi care mai vrei… Ia azi, că mâine nu se mai poate. Ia de la mine că-s în toane bune şi ţine-mă minte când ajungi deputat sau senator. Poate mai treci pe la noi prin judeţ să vezi ce mai face alegătorul tău, că doar n-o să faci şi tu ca toţi ceilalţi de 23 de ani încoace pe care i-am votat tot aşa, că erau băieţi de treabă ca voi. veneau şi ne băteau pe spate, ne pupau babele şi se pozau cu copilaşii noştri şi-apoi nu i-am mai văzut niciodată.

De data asta o fi altfel… Cum de ce? Păi, de-aia! A zis Ponta care nu e oricine, e prim ministru. A zis şi domnu Antonescu care abia aşteaptă şi stă cu bagajele pregătite să se instaleze iar la Cotroceni după ce-l alungă pe Băsescu. Adică ce vrei să zici? Că minte Ponta, Antonescu? Minte Gâdea şi Ciutacu, Dana Grecu şi Radu Tudor? Du-te măi de-aici, băsistule! Acum s-a terminat cu voi, am venit noi la putere şi care mai mişcă-n front de sabie va pieri!

A doua zi, euforia din teritoriu s-a mai domolit după ce s-au troienit drumurile. Cea a actualului şi viitorului prim ministru s-a accentuat după ce-a făcut turul televiziunilor unde-a repetat de 676547 de ori că el va fi premier, că n-are Băsescu încotro. S-a apucat să facă guvernul, alianţe, planuri, cu o exuberanţă ciudată. A împărţit poporul în două: al lui, care-a votat cu USL şi "oamenii lui Băsescu". Oameni "de bine" şi restul. De câte ori latră câte-un câine-n drum, omul de bine iese să vadă dacă nu e cumva ăla cu covrigi în coadă promis de "băieţii ăştia doi". Restul, oamenii lui Băsescu, sunt împărţiţi şi ei: unii şi-ar face bagajul să emigreze, alţii ar rămâne să se bucure în primăvară când se vor topi zăpezile şi vor putea ieşi oamenii de bine de sub nămeţi ca să ţipe că mor de foame.

http://politicstand.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *