Şantajul USL. Ministerul Justiţiei, la schimb cu revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni

Victor Ponta şi din postura de ministru interimar al Justiţiei este vârf de lance în toată această chestiune. Mesajele sale: CSM e controlat politic, avem nevoie urgentă, acum, imediat de un ministru al Justiţiei, dar întoarcerea şefului statului şi respectarea deciziei CCR nu sunt prioritare sunt foarte relevante în acest sens.

 Mai observ că dacă la începutul lunii iulie parlamentarii aveau o mare poftă de muncă să acapareze Avocatul Poporului, Parlamentul şi Preşedinţia şi liderii USL aveau grijă să se roage de colegii lor din legislativ să nu plece din Bucureşti, prin sms, messenger şi mesaje pe Facebook şi Twitter, acum, spre finalul verii nu mai sunt la fel de grăbiţi să asigure revenirea la o oarecare stare de normalitate prin validarea în Parlament, a întoarcerii lui Traian Băsescu la şefia statului.

Cumva, revenirea oficială a lui Traian Băsescu la Cotroceni va fi tot rezultatul presiunilor externe, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul cvorumului. Nu degeaba, ieri, ambasadorul Germaniei la Bucureşti s-a întâlnit cu Titus Corlăţean pentru a-i cere asigurări că decizia CCR va fi respectată. La câteva ore distanţă, şi purtătorul de cuvînt al Angelei Merkel a transmis acelaşi mesaj, de la Berlin.

 Nu este prima oară când spun că acapararea justiţiei este premiul de consolare al USL, în condiţiile în care debarcarea lui Traian Băsescu nu s-a reuşit. Acum, joacă la şantaj, în speranţa că se vor alege măcar cu asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *