Schimbarea lui Daniel Chiţoiu de la Ministerul Economiei, o chestiune de timp?

Nu neapărat bâlbele de la privatizare şi declaraţiile de după licitaţia de vineri îl vor costa funcţia, cât faptul că Daniel Chiţoiu pare că nu mai are susţinere în propriul partid. După Varujan Vosganian, fost ministru al economiei, şi numărul doi din partid, Relu Fenechiu a criticat modul în care s-a desfăşurat, până acum, privatizarea Oltchim. Iar Victor Ponta sunt sigur că va fi nerăbdător să arunce acest cartof fierbinte în mâinile ministerului Economiei.

 Deţinerea portofoliului economiei şi proiectul privatizării Oltchim, pentru început, ar fi oferit o bună şansă liberalilor de a se diferenţia de PSD în ecuaţia USL şi de a-şi face imagine. Purtătorul principal de mesaj a devenit însă, maestrul de ceremonii, Remus Vulpescu, un personaj mai apropiat de imaginea lui Dan Diaconescu, ţinta a numeroase glume de vineri şi până azi. Prin declaraţiile de sâmbătă- unele dintre puţinele ieşiri ale ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu a încercat să dreagă busuiocul, dar nu a reuşit decât să creeze şi mai multă confuzie.

 Prin schimbarea lui Chiţoiu de la Economie, Victor Ponta se spală pe mâini de circul privatizării şi liberalii devin primii responsabili. În schimb, într-un interviu publicat vineri de Jurnalul Naţional, Antonescu a criticat nu doar Ministerul de Interne pe vremea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, dar a acuzat şi faptul că strategia economică a guvernului nu este una coerentă. Mă întreb ce părere ar avea Crin Antonescu dacă Victor Ponta îşi pune în aplicare promisiunea în privinţa lui Daniel Chiţoiu, cel pe care l-a lăsat la conducerea partidului în timpul interimatului la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *