Şi dacă nu este adoptată moţiunea de cenzură?

Dacă moţiunea nu va fi adoptată, atunci ambele tabere au motive să răsufle uşurate. USL, şi mai ales Victor Ponta, pentru că nu trebuie să-şi asume guvernarea cel puţin pentru câteva luni,riscând erodarea alianţei pe care o conduce, dar şi a propriei poziţii în logica balanţei de putere din USL. PDL, mai ales pentru că va controla guvernul pentru un plus de câteva luni. USL va avea însă un cuvânt greu de spus în Parlament de acum încolo. Că îl va bloca –aşa cum s-a întâmplat aproape tot anul de fapt sause va mobiliza în momente legislative esenţiale, asta va fi stabilit în funcţie de conjuctură.

Victor Ponta a spus la un moment dat că nu toţi parlamentarii USL au semnat moţiunea de cenzură, pentru a lăsa deschisă posibilitatea depunerii unei alte moţiuni de cenzură după alegerile locale. Acesta ar fi un scenariu posibil şi şansele ca o moţiune de cenzură să treacă în acele momente,cu un asemenea context, se apropie de 100%.

P.S.: Observ că toată lumea susţine că preşedintele Băsescu îl va numi pe Victor Ponta în funcţia de premier dacă moţiunea va trece. La cum îl cunoaştem pe Traian Băsescu cred că este inutil să ne hazardăm cu astfel de previziuni.Orice mişcare a sa este posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *