Sminteala lui Prigoană, strategie pentru primărie

Înainte ca sondajele să-l desemneze cel mai potrivit democrat pentru a intra în cursa pentru Bucureşti, Prigoană ridicase şi el două degete, să spună că vrea.
Avea de concurat cu oameni serioşi. Monica Macovei, Costică Canacheu sau Cezar Preda primeau întâietate. Paleologu deja refăcea planul urbanistic al Bucureştiului, imaginând o mică Bogota. Prigoană nimic. Aştepta cuminte decizia partidului.

Răbdarea l-a ţinut până mai ieri. Impulsionat de rezultatele măsurătorilor, a început să se comporte precum un smintit. Greu de crezut că o vorbă nepotrivită aruncată de Baconschi l-a afectat într-atât de tare, încât să ameninţe cu retragerea candidaturii. Tocmai el, poreclit în fel şi chip, din 2008 de când a intrat în PDL. În plus, în declaraţia iniţială, Baconschi criticase în proporţie de 90% proiectele actualului edil al Capitale. Ultimele sale cuvinte însă i-au oferit lui Prigoană breşa de care avea nevoie ca să răbufnească.
Ca scoase din joben, declaraţiile lui au început să curgă. Întâi s-a plâns că-i persecutat de intelectualii partidului. Apoi, a dat-o pe ameninţări. S-a autoexpus spre vânzare, în talciocul politic, pentru USL, UDMR sau alianţa PNG-PRM.

Ar putea fi un alt episod din serialul "Ce trăsnăi mai spune Prigoană". Reacţia unor lideri PDL dă de înţeles că, de data asta, e pe bune. "Silviu Prigoană primeşte 20% din voturile bucureştenilor în orice partid s-ar afla şi PDL să-l ţină în PDL!", a spus Cezar Preda. Ascultându-l, ai putea putea jura că "gunoierul cu televiziunea" e mai "greu" decât toţi "greii" la un loc. "Nu contează nici măcar dacă un candidat are dosar penal sau este un terchea-berchea fără pregătire", afirma recent un alt democrat-liberal. Harababura creată îi serveşte tot lui Silviu Prigoană. Pe de-o parte se joacă cu nervii celor care contau pe el ca ultimă armă împotriva lui Oprescu.

Pe de alta, profită de ocazie ca să regleze conturi mai vechi. Să arate că poţi ajunge în fotoliul de primar, cocoţându-te pe munţii de gunoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *