Sorin Oprescu, principalul beneficiar al lansării candidaţilor USL

Mai există un beneficiar al acţiunii USL, dacă mitingul e un succes : « independentul » Sorin Oprescu. Primarul Capitalei a ştiut cum să-şi asocieze imaginea cu finalizarea Arenei Naţionale, care, în ciuda costurilor exorbitante şi a banilor publici pe care îi înghite în continuare este privit de bucureşteni drept o mare realizare. Prin urmare, vedeta evenimentului poate fi Sorin Oprescu. Chiar dacă nu candidează la parlamentare. Şi nici nu face parte, formal vorbind, din USL.

 Nu mai e niciun secret că lideri care contează ai PSD nu mai ştiu cum să-l convingă pe Oprescu să fie candidatul lor la prezidenţiale. Şi îi fac tot felul de cadouri. Cum ar fi trecerea administrării metroului la Primărie, dar cheltuielile au rămas la Guvern. Penalităţile RADET au fost şterse fără prea multe întrebări tot de Executiv.

 În tot acest timp, liberalii se plâng prin şedinţe interne de partid că ministerele lor sunt vitregite de Guvern. Crin Antonescu spune că e mulţumit că mitingul are loc pe un stadion. E bine că îi plac stadioanele, mai ales acum că tot o să fie coleg cu Gigi Becali. Dar poate i-ar fi convenit şi mai mult dacă mitingul ar fi avut loc pe Ghencea şi nu pe Arena Naţională, ca să evite să-l ridice şi mai mult pe viitorul prezidenţiabil al PSD, Sorin Oprescu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *