Strategia de exit a lui Vasile Blaga după alegeri

Argumentele sunt foarte transparente şi într-o oarecare măsură nu pot fi contestate. Principalul ţap ispăşitor va fi Mihai Răzvan Ungureanu, despre care deja a început să se spună că nu este suficient de implicat în campanie şi mai nou se insinuează că nu e suficient de interesant pentru a fi invitat în emisiuni televizate.

 Apoi, se va spune că toate procentele pe care le va obţine ARD sunt de fapt, ale PDL şi Forţa Civică şi PNŢCD nu au niciun aport. Deja un sondaj de opinie recent arată că PDL are 2 procente în plus faţă de ARD şi încă de la constituirea alternativei la USL, aceasta a fost una dintre tendinţele vizibile în sondaje.  

 Citeam zilele trecute un banc pe Times New Roman: „PDL riscă să nu intre în Parlament după ce fanii lui Băsescu s-au obişnuit să-l susţină stând acasă”. Gluma lor nu e departe de adevăr: electoratul PDL este demobilizat şi dezamăgit de ceea ce mulţi dintre ei percep ca fiind un blat cu USL şi cu excepţia cazului în care se întâmplă ceva uimitor în următoarele zile, absenţa de la urne a simpatizanţilor PDL şi ARD va fi principalul motiv al eşecului electoral alianţei. Or, la capitolul mobilizare, fostul secretar general al PDL, câştigător al multor bătălii electorale din această postură, trebuia să fie specialist. Nimeni nu îşi punea speranţa că poate deveni un lider politic tip locomotivă. Pentru asta a venit MRU, dar de mobilizarea şi organizarea partidului şi a ARD toate privirile se îndreptau spre Blaga. În schimb, dezertările înspre USL continuă, nimic nu se întâmplă şi alegerile se apropie. Iar după, ziua decontului…asta dacă nu intervine, din nou salvator, Traian Băsescu și îi trece clasa. Pentru că din toată emisiunea de ieri pe care am avut-o la B1 cu Adrian Videanu am înțeles un lucru: dacă PSD sau PNL nu o să aibă separat mai mulți parlamentari decât PDL, au înțărcat bălaia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *