Tandemul Liviu Dragnea- Crin Antonescu a pus bazele USL. Victor Ponta a fost informat şi el…

Nu este intenţia mea de a face o analiză pe text a unei afirmaţii aparent neimportante a lui Crin Antonescu. Dar cred că mesajul transmis este unul important: pentru a continua, USL nu are nevoie de tandemul Ponta- Antonescu. Legătura Dragnea- Antonescu este la fel de puternică, mai ales că ei doi au venit cu ideea înfiinţării USL.

„Evenimentul Zilei” a scris de multă vreme că ţinta lui Dragnea este de fapt conducerea PSD. Şi dincolo de obţinerea imunităţii parlamentare, aceasta este şi miza obţinerii mandatului de parlamentar. E complicat să conduci partidul din teritoriu, oricât de baron ai fi. În general Dragnea a găsit soluţii pentru a scăpa de cei care îi stăteau în cale.  El  a fost cel care l-a presat pe Crin Antonescu să forţeze mazilirea lui Ioan Rus din guvern, profitând de scandalul generat de mini-recensământul persoanelor cu drept de vot. La instalarea cabinetului Ponta, Dragnea a sperat că preşedintele partidului îi va oferi funcţia de ministru de Interne. În zadar, însă, pentru că Ponta a optat pentru Ioan Rus. În plus, toată lumea cunoaşte influenţa lui Dragnea în PSD asupra filialelor locale, fix de ce are nevoie pentru a prelua conducerea partidului în urma unui Congres. Baronul de Teleorman are nevoie la rândul lui de declaraţii de loialitate. Până la urmă, el l-a primit pe Crin Antonescu în judeţul pe care îl conduce.      

Important este că tandemul Dragnea- Antonescu funcţionează. Şi cel puţin de doi ani de zile. Astfel, dacă Victor Ponta nu mai e premier şi preşedinte de partid atunci măcar ştim că prin Liviu Dragnea, visul lui Antonescu de a deveni prezidenţiabilul USL mai durează. Câteva luni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *