Tentativă de sinucidere şoc şi conspiraţia

Sigur că tentativa de sinucidere a luat prin surprindere pe toţi. Chiar şi pe cei care doreau să-l pedepsească exemplar pe liderul PSD. Filmul s-a voalat. De unde erau pregătite caravane jurnalistice pentru transmitere încătuşerii şi intrarea în puşcărie, odată cu ieşirea lui Adrian Năstase din istorie, totul s-a schimbat.

Adrian Năstase ar fi făcut doar vreo opt luni de puşcărie. Orgolios, n-a catadicsit. Şi a ales o soluţie extremă pentru a se opune deciziei justiţiei. Excepţională. Sigur că vor fi mulţi care vor acuza lumea medicală, vor căuta strategii de sinucidere ascunse, vor încerca să minimalizeze afrontul fatidic al fostului premier faţă de decizia justiţiei, dar un lucru va rămâne în mentalul colectiv. Nimic nu va mai fi ca înainte. Un fost premier a fost la un pas de puşcărie. Nu se ştie dacă nu va intra totuşi la zdub. Încurcate sunt căile medicinei, justiţiei şi ale sistemului penal românesc. Dacă tot a fost găsit vinovat, pentru o vină prea puţin dovedită, dacă ar fi să-I credem apărarea, cutia Pandorei a fost deschisă. De ce să nu intre alături de SOV şi alţii în malaxorul justiţiei şi al condamnării cu executare? Nu ar fi suficienţi clienţi în boxa acuzării? Sigur că Vântu nu aduce voturi.

Cei care caută aranjamente poliţieneşti cu premeditare îi invit să încerce pe propria piele rezistenţa la glonte. Din adâncul întunecat al societăţii româneşti, apar cele mai gregare ipoteze. Scenarita e o boală la români.
Cel puţin două lecţii sunt clare. Nu te sinucizi ca să scapi de pedeapsă. Iar justiţia nu poate avea balanţele înclinate pe o singură parte. Viitorul va fi sigur altfel decât odiosul trecut. Va intra la apă şi cine azi am fi crezut că e invincibil. Ăsta e triumful democraţiei.

De multe ori îi întreb pe politicieni, de ce nu le ajunge un million de euro. Încă nu am primit răspuns. Poate întâmplarea de ieri le va domoli pornirile. Furaţi mai puţin şi nu e cazul de dosare! Traian Băsescu e nevinovat. Nu a ordonat glonte pe trăgaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *