Traian Băsescu şi Victor Ponta s-au înţeles? Crin Antonescu, pe dinafară :-)

Contrastul cu atitudinea lui Crin Antonescu nu putea să fie mai mare. A lipsit de la ceremonia de învestitură a lui Raed Arafat pe motiv că „nu am ce discuta cu Traian Băsescu”, deşi, din câte am înţeles, liderul PNL a fost invitat în calitate de preşedinte al Senatului, nu la o bere şi la o discuţie despre fotbal. Pe de altă parte, cum putea să răspundă Antonescu altfel decât prin chiul la o invitaţie instituţională?

 Nu cred că atitudinea lui Victor Ponta, care într-o altă ţară ar fi fost caracterizată drept „normală”, i-a picat bine lui Antonescu. Dar nu are de ales. Cu fix o lună înainte de alegeri, nu mai poate organiza o conferinţă de presă în care să-l critice pe Ponta, aşa cum s-a întâmplat după ce preşedintele PSD a avut o atitudine ponderată,  altfel iarăşi normală, la învestirea guvernului Ungureanu. Cert este că Victor Ponta îşi doreşte postul de premier şi după alegerile parlamentare şi aici nu poate depinde de Crin Antonescu şi Liviu Dragnea. În plus, ca şi premier, are multe de corectat în relaţia cu liderii UE dacă vrea să mai aibă vreo uşă deschisă şi a dovedi o bună înţelegere cu şeful statului, mai ales având în vedere ce s-a întâmplat în această vară este esenţial.

 La întâlnirea de ieri, Victor Ponta i-a  cerut lui Traian Băsescu şi mandatul de reprezentare la Consiliul European, iar răspunsul va fi dat cândva săptămâna viitoare. Dacă şeful statului nu va fi de acord, probabil Victor Ponta va reacţiona ca şi cum Crin Antonescu i-ar fi scris răspunsul. Însă, dacă Traian Băsescu va fi de acord, cred că partea liberală din USL nu va fi deloc încântată. Cum poţi să spui că Traian Băsescu nu e frecventabil, în condiţiile în care co- preşedintele alianţei pare să colaboreze cu el bine-merci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *