Un guvern ne-USL

Până la alegerile legislative, mai sunt alegerile locale. Pentru că insistă să-şi împartă judeţele mai ceva ca Churchill, Stalin şi Roosevelt sferele de influenţă la Yalta, PSD, PNL şi PC întâmpină numeroase probleme. Nu numai că probabil nu vor reuşi să-şi nominalizeze candidaţii până pe 15 martie aşa cum au anunţat, dar mulţi dintre liderii locali care se vor vedea pe dinafară vor candida probabil pe cont propriu, fragmentând voturile ce ar merge altfel spre Opoziţie. Lupta dintre PSD şi PNL va fi în unele zone mai ceva ca cea dintre PSD sau PNL vs. PDL. Conform celor mai recente informaţii, cel puţin 10 judeţe la care se adaugă Sectorul 6, au probleme în desemnarea candidaţilor pentru locale.

Oana Mizil, proaspăt debarcată de la şefia PSD Călăraşi şi din acest motiv, deja a anunţat că dacă se va decide să candideze pentru Şefia Consiliului Judeţean va rupe PSD Călăraşi. Tot ea a mai susţinut că există o stare de tensiune în rândul social-democraţilor şi că singurii cu care se mai poate discuta sunt Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Ba chiar despre fostul şef de stat a susţinut că este "supărat şi dezamăgit" de ceea ce s-a întâmplă în partid la ora actuală.

Dacă aşa stau lucrurile şi previziunile optimiste ale USL nu se îndeplinesc la alegerile locale din iunie şi conduc fie la ruperea alianţei pentru legislative, fie la un scor slab în noiembrie, sunt tare curios cum o să le mai explice Victor Ponta şi Crin Antonescu propriilor colegi de partid că mai stau în opoziţie o bucată bună de vreme, pentru că USL nu ajunge să formeze guvernul şi Victor Ponta nu va fi cel numit premier de Preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *