Un spectator angajat: Neagu Djuvara despre PNL la ceasul Becali

Este pacat ca ca vocile lucide din interiorul PNL sunt atat de rare. El Crin stie cum sa intimideze, sa puna calusul in gura, sa stigmatizeze, sa marginalizeze, sa neutralizeze, sa mazileasca, sa-i umileasca si sa-i improaste cu noroi pe cei care cuteaza sa-i puna sub semnul intrebarii genialitatea, eficacitatea si clarviziunea. El Crin recurge la amenintari si, daca este nevoie, la santaj (a se vedea aluziile la plagiatul lui Ponta). El Crin nu este machiavelic, este doar malefic. Am spus-o si o repet, El Crin este cel mai ridicol personaj din viata politica romaneasca a ultimelor doua decenii.

Nu m-am inselat. Dar ridicolul nu ucide intotdeauna. Cat timp El Crin trage sfori in politica romaneasca, spatiul libertatii este periclitat. Intreg comportamentul sau politic se manifesta sub semnul vacuitatii si fatuitatii. S-ar infrati cu oricine pentru a-si atinge scopul. Il lasa rece puseurile xenofobe si sexiste ale lui don Gigi. Reiau aici cuvintele domnului Djuvara despre degringolada PNL condus de “marele carmaci” El Crin. Istoricului Neagu Djuvara ii este rusine sa fie coleg de partid cu Gigi Becali si sustine ca un partid care a ajuns sa fuzioneze cu toate ramasitele din politica nu mai este un partid liberal. Neagu Djuvara a precizat, insa, ca nu isi da demisia din PNL deoarece familia sa este in miscarea liberala de peste 170 de ani, relateaza Digi 24. “Am 170 de ani de liberalism, n-am voie sa-mi dau demisia din asa ceva, dar cu cei de azi nu am nicio legatura. Un partid liberal care fuzioneaza cu ramasitele lui Voiculescu, pe urma il primeste si pe Becali, asta nu mai e Partidul Liberal. Este o harababura.

Strainii nu mai inteleg nimic din ce se intampla in tara. Destituirea lui Basescu, revenirea lui, alianta unui partid liberal cu unul socialist sunt asa de nebunesti, incat mi-e rusine. Strategia adusa de actualul PNL nu-mi convine deloc, ma fac ca nu-i cunosc”, a spus Neagu Djuvara. Mai mult, Djuvara il ataca si pe Ponta, in problema plagiatului, dar si pe ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru ca a spus ca nu este un lucru grav ce a facut acesta. “M-am infiorat sa vad pe doamna ministreasa a Educatiei venind sa explice ca nu-i lucru grav ca Ponta a facut un plagiat”, a conchis istoricul.

Nu cred ca mai este ceva de adaugat. Cuvintele reputatului carturar sunt pline de amaraciune. Tot asa cum Andrei Marga a ingropat ICR-ul sub betonul armat al marginirii protocroniste, El Crin persevereaza sa inmormanteze liberalismul romanesc, uzurpandu-i insemnele, tradandu-i traditiile si maculandu-i identitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *