Unde locuiesc magnaţii ruşi

Aici locuiesc fosta elita sovietică, oficiali ai statului, oameni de afaceri, vedete, şi un psihoterapeut la modă! De altfel ,o enumerare inutilă, deoarece este de la sine înţeles că acolo nu poate locui un insignificant Saşa, sau o neobservabilă Maşa. Deloc surprinzător: în zonă se află şi o “căsuţă" a premierului Vladimir Putin, precum şi reprezentanţele multor companii şi branduri de lux (Ferrari, Lamborghini, Gucci, Prada- doar câteva…nume). Când “English Russia" a publicat fotografii cu câteva case şi apartamente din Rublevka, opiniei publice i s-a oprit respiraţia, şi…doar atât.

Este binecunoscut faptul că magnaţii ruşi preferă să îşi demonstreze bunăstarea prin etalarea caselor foarte scumpe. "În Rusia este o problema de statut. Când eşti bogat dă bine să spui că ai şi o casa în Miami, Ibiza sau Monaco. Este un subiect de conversatie la un cocktail", spun agenţii imobiliari. De aceea Rublevka este doar o picătură într-un pahar costisitor. Unii dintre miliardarii de la Moscova s-au mutat în Los Angeles, New York sau Miami, unde relansează imobiliarele din SUA, cumpărând vile de lux de sute de milioane de dolari. Spre exemplu, Rustam Tariko, miliardarul care deţine Russian Standard Bank şi Russian Standard Vodka, a cumpărat o proprietate de 25,5 milioane de dolari în Miami, iar vecinul lui- Vladislav Doronin, preşedintele biroului de la Moscova al dezvoltatorului imobiliar Capital Group, a dat în 2009, 16 milioane de euro pe o casă care i-a aparţinut sportivului Shaquille O’Neal. În Manhattan, compoziorul rus Igor Krutoi şi soţia sa Olga, au plătit aproximativ 48 de milioane de dolari pentru un apartament în Plaza Hotel, se pare cea mai scumpă achiziţie din zonă.

Şi nu singura pe care au făcut-o cei doi, deoarece a venit după cumpărarea unei case de 13 milioane de dolari în cartierul de lux Hamptons, Long Island. Luat la întrebări de presa americană, avocatul lui Krutoi a declarat că boss-ul “şi-a luat o casă în Manhattan pentru că voia o proprietate în oraş şi nu pentru că a considerat-o un chilipir. Ruşii au bani şi întotdeauna vor ce este cel mai bun în toate, ponimaete? (n.r.-înţelegeţi?)". Ponimaem. Aşa cum ponimaem şi faptul că, după cum informează presa rusă, psihoterapeutul menţionat mai sus îi are ca pacienţi pe majoritatea locuitorilor cartierului de lux Rublevka. ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *