„USL egal PDL egal aceeaşi mizerie”

Până recent, existau numeroase voci în opinia publică care vorbeau despre modernizarea clasei politice punându-şi speranţele în noile generaţii de politicieni. Cu menţiunea că este vorba despre tinerii politicieni din aceleaşi partide consacrate: PNL, PSD, PDL, UDMR, etc.,. Acum, nimeni numai are aceleaşi aşteptări. Aşa cum protestatarii au concluzionat că USL egal PDL egal aceeaşi mizerie, aşa şi opinia publică a ajuns la concluzia că tinerii politicieni seamănă mult cu cei mai experimentaţi, puţin şi aproape spre deloc apreciaţi. Nu pentru că ar fi făcut cine ştie ce, ci pentru că imaginea partidelor lor este puternic compromisă.

Citiţi doar cel mai recent sondaj IMAS. Doctorul Raed Arafat care nu cred să nu fi primit oferte de a candida la alegeri în ultimele luni de zile de la toate partidele politice, se bucură de încrederea a71% dintre români, la mare distanţă de experimentaţi lideri politici. Dacă ne uităm însă la MRU, Victor Ponta şi Crin Antonescu, cei trei lideri se află cam la acelaşi procent de încredere. Au existat mai multe discuţii alimentate şi de ambiţiile politice declarate ale noului premier şi nu numai, privind posibilitatea coagulării în jurul său a unei noi forţe politice. Ori, dacă doi lideri precum Victor Ponta şi Crin Antonescu se laudă că obţin împreună cu partidele pe care le conduc, în jur de 50% din voturile electoratului, având fiecare cam 25% încredere, de ce nu ar avea succes o nouă formaţiune politică, fondată şi condusă de premierul în funcţie?

Există loc în spaţiu public pentru o asemenea structură şi după protestele anti-guvernamentale dar mai ales anti-sistem din ianuarie, migraţia diverşilor oameni politici dinspre PDL înspre USL nu face altceva decât să alimenteze percepţia că actualele partide nu reprezintă de fapt altermative, ci în principiu se aseamănă foarte mult între ele. La propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *